180x180 teamwork scene 23 2147708175 2 Hoe onderzoek je bij jezelf welk werk bij jou past? Waar ben jij voor gemaakt en hoe kun je daar invulling aan geven, ook als je onder druk staat om werk te vinden? Volgens HR-specialist Bas van Beers kan ieder mens bij zichzelf een roeping ontdekken. In deze Walk&Talk vertelt hij daar over, aan de hand van veel voorbeelden en deels uit eigen ervaring.

Laten we er niet te romantisch over doen: werken is je brood verdienen en je krijgt het juiste beroep niet in je schoot geworpen; voor velen van ons geldt dat ze geen idee hebben wat ze werkelijk zouden willen doen in hun werk. Het is lastig om je weg te vinden naar dat beroep waarin je je bijdrage aan de gemeenschap levert en daarin dus ook je vervulling vindt.
Daarom is het ook zo belangrijk dat je als mens je steeds weer afvraagt wie je bent, wat er professioneel bij je past.
Verkeerde keuzes en mislukkingen horen daarbij, daar leer je het meest van. Ga op je gevoel af, doe, reflecteer op de uitkomst, trek je lessen en stel je koers bij indien nodig.

Bas van Beers: “Voor ieder mens is een belangrijke functie in te vullen, een bijdrage te leveren aan het geheel waar je onderdeel van uitmaakt. Dan kan in de vorm van betaalde arbeid zijn, maar ook in de vorm van vrijwilligerswerk,
mantelzorg en natuurlijk thuis, als ouder van niet alleen je eigen kinderen, maar ook in de omliggende leefgemeenschap. Er niets zo vervullend, als zelf vorm geven aan je functie. Voor mij is het dus belangrijk, dat je op zoek gaat naar datgene waar je voor gemaakt bent om te doen, om daar op jouw eigen wijze invulling aan te geven.”

Verzorgd door: Rozet Meedoen
Datum: maandag 11 juni 2018
Tijd: 10:00 tot 12:00
Locatie: de Bibliotheek Rozet - lokaal 3.02
Inschrijven