Acht fotografen hebben hun visie gegeven op het thema Boeren, burgers en buitenlui van de Open Monumentendag. De foto’s zijn te zien in de omgeving van Rozet en de Eusebius.

omd2017

Acht professionele fotografen lieten zich - op verzoek van Open Monumentendag Arnhem - door het thema Boeren, burgers en buitenlui inspireren. Zij fotografeerden onze stadsboerderijen, onze landgoederen en onze creatieve broedplaatsen. Maar ook gewone burgers, onder meer degenen die ‘van buiten’ komen of hen die zich buitenstaander voelen. Daarnaast bleek Het Nederlands Openluchtmuseum een zeer inspirerende en fotogenieke plek. De fotopanelen blikken daarmee niet alleen terug op ons verleden, maar verbeelden vooral hoe springlevend onze boeren, onze burgers en onze buitenlui in het leven van alledag zijn. Zestien panelen zijn sinds 8 augustus te bezichtigen in de openlucht - op de Turfstraat. De andere vijf panelen hangen sinds 21 augustus in Rozet. De tentoonstelling duurt tot eind september.

Deelnemende fotografen
In Rozet stellen Tjeerd Kootstra en Daphne van de Velde hun werk ten toon. In de openlucht exposeren Jacques Kok, Gerlof de Lange, Niek Michel, Rens Plaschek, Yke Reilink en Rob Schouten.

Deze tentoonstelling vormt de start van Open Monumentendag. Zie voor het volledige programma www.openmonumentendagarnhem.nl of haal de flyer die op vele plaatsen is af te halen, zoals bij de VVV, op het Stadhuis, in Rozet, Dudok, Museum Arnhem, Museum Bronbeek en bij de Molenplaats.