banner mode tentoonstelling

Dwaal in Rozet op eigen gelegenheid langs het werk van de exposerende modeontwerpers en designers of sluit aan bij een van de gratis rondleidingen. In 30 minuten ontdek je de tentoonstelling MODE, DESIGN & DUURZAAMHEID en maak je kennis met alle ontwerpers. Je kunt iedere 1e en 3e woensdag tijdens de duur van de tentoonstelling aansluiten. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Gregorie Bolder

Gregorie Bolder ontwerpt en produceert duurzame, eigenzinnige kleding voor onafhankelijke vrouwen die zelf hun stijl bepalen. In de collectie Bolder Jeans zie je hoe van bestaande jeans compleet nieuwe modellen worden gemaakt. Jeansstof wordt op vernuftige, creatieve wijze tot objecten, patchwork en accessoires verwerkt. Alle kleding van Studio Bolder wordt in Arnhem ontworpen en geproduceerd.

Klaas Kuiken

Hoe kunnen eenvoudige massa-geproduceerde flessen van groen glas unieke objecten worden? Klaas Kuiken ontwikkelde een eigen techniek van glasblazen, waarmee hij de onregelmatigheden van de flessen gebruikte om een samenhangende familie van individueel gevormde groene flessen te creëren. De serie werd in 2010 genomineerd voor de New Materials Award.

David Paulus

David Paulus onderscheidt zich van de reguliere modewereld met zijn 'Art Couture'. Zijn creaties zijn geïnspireerd door en gebaseerd op zijn liefde voor kunst. Hij ontwerpt niet alleen zijn eigen stoffen, maar ook al zijn eigen shows: locatie, modellen, muziek en choreografie. David's doel op de catwalk is altijd entertainment. Je vindt zijn werk in de maand juni in de hal van Rozet.

Leonie Staman

Leonie Staman is door het geometrisch karakter van haar werk beter bekend als GeoLeo. Haar Spirograph Letters zijn met de hand getekend met een zelf ontworpen tekentool, geïnspireerd op het oude Spirograph speelgoed. Het handmatige maakproces leidt tot eindeloze variaties en interessante imperfecties die elke letter een uniek patroon geven.

Annie van Gemert

Annie van Gemert maakt prachtige fotoreportages over (on)bekende werelden die op het punt staan te veranderen of verdwijnen. Voor Jongens en Meisjes (2009) volgde zij kinderen gedurende vijf jaar voor en tijdens de puberteit. De foto’s maken je bewust van je eigen verwachtingspatroon rondom rolpatronen, uiterlijke kenmerken en lichaamstaal van jongens en meisjes. Bekroond in 2010 met tweede prijs World Press Photo, categorie portretten.

Luca Kemkes

De 22-jarige Luca Kemkes ontwierp, naaide en borduurde in vijf maanden in haar eentje een streetwearcollectie waar ze indruk mee maakte op de catwalk. Geïntrigeerd door de islamitische jongens in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost, die op een trotse manier hippe sportkleren met traditionele gewaden combineerden. Een originele mix van traditionele islamitische kleding en mode van de straat.

Dukskoen

Martijn Duk streeft sinds 2016 met zijn sociale onderneming Dukskoen naar duurzame, betaalde arbeid voor mensen die anders moeilijk een baan kunnen vinden. De op ambachtelijke wijze gemaakte, leren dames- en herenschoenen worden gemaakt van hoogwaardige grondstoffen die een lange levensduur garanderen.

Jacqueline van Leeuwenstein

Schilderijen die je ook kunt dragen, dát zijn de jurken van beeldend kunstenaar en illustrator Jacqueline van Leeuwenstein. De unieke handgemaakte jurken zijn lokaal en volledig met de hand gemaakt, zowel het model als de opdruk. Bepaalde delen van de afbeelding/bedrukking zijn extra geaccentueerd door het aanbrengen van borduurwerk en kralen.

Dajana Heremic

Innige liefde voor de natuur, haar ritmen en de machten die daarin aan het werk zijn kenmerken Dajana Heremic´ wollen collectie van wilde oerkledij. Dajana geeft intense aandacht aan het maakproces: van het verzorgen en scheren van de schapen tot het vilten, kaarden, spinnen, met kruiden verven, weven en breien. Met als doel eindeloze waardering voor elk kledingstuk of voorwerp dat je bezit en een bewuster leven.

Marjolein Grotenhuis

Marjolein Grotenhuis ontwerpt en ontwikkelt producten die toepasbaar zijn in het interieur of op het lichaam. Kenmerkende signatuur van haar werk is zeefdruktechniek, textiel, kleur en prints. De textiele collectie Vals Plat, in de vorm van slingers voor het interieur, vindt haar oorsprong in het Nederlandse landschap. Iets wat vaak als vlak en oneindig wordt gezien, ervaart Marjolein als een schoonheid van details en nuances.

Ho&Mulder

Ontwerpduo met duurzame concept store en atelier aan de Beekstraat 30 in Arnhem. Ontwerpt en maakt mode-accessoires van upcycled en recycled zeildoek. Winnaar ASN Bank Wereldprijs 2016.

Rijn IJssel & Modevakopleiding

Studenten van Rijn IJssel Creatieve Industrie en Modevakopleiding Hermsen, Janssen, Schuurman geven op 30 juni en 1 juli spetterende modeshows in Rozet. Het ontwerpproces van de kleding van deze modeshows wordt verteld in de vorm van moodboards, schetsen, tekeningen, proefjes en stylesheets.

Future Makers ArtEZ

Future Makers ArtEZ presenteert drie projecten in Rozet: Closing the Loop, Going Eco, Going Dutch en Composing the new Carpet. Circulaire productiesystemen, lokale vezelproductie, innovatieve capaciteit en kennisdeling staan centraal in deze unieke onderzoeken waarin uiteenlopende partijen samenwerken aan duurzame productie.

Erfgoedcentrum Rozet

De textiellades in het Erfgoedcentrum vertellen verhalen over hand- en borduurwerk in vroegere tijden en de aandacht die hieraan zowel thuis als op school werd besteed. Ontdek ook het onmiskenbare stille protest van het schortje met oranjeappeltjes en rood-wit-blauw band tegen de Duitse bezetting in die tijd.

Gezel bij Meesters

Dit voorjaar startten de eerste drie leerlingen van vmbo ’t Venster als gezel bij meesters in het Modekwartier. Vicky, Angela en Siënna kozen Chris Meijers Collectie, Mirte Engelhard Fashion en Studio Bolder uit om bij in de leer te gaan. Een fantastische kans waarbij zij niet alleen nieuwe vaardigheden leren maar ook hoe ze hun fascinatie om kunnen zetten naar een tastbaar product.

[ Terug ]