Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen

75 jaar vrijheid

Tot en met eind mei staat Rozet in het teken van 75 jaar vrijheid. Op 5 mei 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Maar wat betekent vrijheid in deze tijd, waarin onze vrijheid door het corona-virus wordt beperkt? 

Met een tentoonstelling, vlogs, verhalen en gedichten gaan we op zoek naar de betekenis en waarde van vrijheid.

Tentoonstelling

Drie kunstenaars hebben de opdracht gekregen om werk te maken binnen het thema Vrijheid: wat betekent vrijheid voor hen? 

Het werk staat in de hal van Rozet Centrum en is ook te zien als je langs het pand loopt. In hun werk laten ze zien wat vrijheid voor hen betekent.

Lees meer over de exposanten en hun werk

Vlogs over vrijheid

Arnhemmers vertellen in een blog wat vrijheid voor hen betekent, nu we door het corona-virus zo in onze vrijheid worden beperkt. 

Wat betekent vrijheid voor jou? Stuur jouw vlogs in en wie weet plaatsen we jouw boodschap op onze website. 

Bekijk de vlogs

Verhalen over vrijheid

In samenwerking met Schrijverscafé Oscar en het Arnhems Schrijf Atelier roepen we Arnhemmers op een kort verhaal of gedicht over vrijheid te schrijven. Maximaal 150 woorden. 

Verhalen en gedichten worden geplaatst op onze website. De mooiste verhalen plakken we op de ramen van Rozet Centrum. 

Lees de verhalen

Vrijheidswandeling

De D3rde Verdieping maakte speciaal voor ons Vrijheidsthema een 'gedachtewandeling': een route die je in je hoofd loopt. De D3rde Verdieping liep de wandeling echt en maakte er een korte video van. 

Download hier de beschrijving van de wandeling.