1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen
  4. Arnhem Plasticvrij?

Plastic Soep op school

Plastic Soep is de grote vuilnisbelt van plastic troep die in de oceanen drijft. Met het project 'Arnhem Plasticvrij?' willen we met heel veel Arnhemmers in 2019 de afvalberg kleiner maken. Voor het onderwijs zijn diverse lespakketten en activiteiten beschikbaar. 

Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten. Wil je meer informatie? Stuur een e-mail met als onderwerp: plastic soep.

'Out to Sea? The Plastic Garbage Project' 

In deze tentoonstelling worden aan de hand van het motto 'reduce, reuse, recycle' mogelijke oplossingen onderzocht om de oceanen nu en in de toekomst plasticvrij te krijgen.

Aanvullend exposeren (Arnhemse) kunstenaars hun kijk op de plastic thematiek.

Rondleidingen

Bij Rozet staat een groep speciaal opgeleide, ervaren en enthousiaste gidsen klaar om rondleidingen te geven in Rozet. Een rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Maar kan op verzoek langer.

Een onderwijsrondleiding van 1 uur voor maximaal 15 leerlingen is € 45,- ex. BTW. Reserveren kan via rondleiding@rozet.nl

Lespakketten

Wil je in jouw klas aandacht besteden aan Duurzaamheid? Onderstaande lespakketten zijn beschikbaar.

Workshops in de klas

Met onderstaande workshops gaan leerlingen actief aan de slag met (plastic) afval. 

Voorstelling: Midas en het boterhammet-pindakaaszakje

Duur voorstelling:  30 minuten
Kosten: € 450 per voorstelling (75 leerlingen)
Voor: groep 3/4/5 van het PO

Meer informatie en reserveren


Midas is een sympathieke kwajongen die nogal onverschillig omgaat met het plastic zakje dat om zijn boterham met pindakaas zit. Hij gooit het gewoon op de grond en loopt weg! Pfff...
Het verhaal volgt het verdere leven van het zakje, dat door weer en wind gaat en allerlei gekke dieren tegenkomt. Uiteindelijk ziet Midas de gevolgen van zijn acties in en zet hij alles op alles om het zakje, en daarmee de dieren, te redden.