Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen
  4. Boekenweek 2019

Boekenfeest & afterparty

Het thema van het boekenfeest op zaterdag 30 maart is Women Power (start 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur). Mannen niet getreurd: jullie zijn ook van harte welkom. 

De toegang is gratis.

Het programma

Els Kloek


Els Kloek noemt zichzelf onderneemster in geschiedenis. Ze stond aan de wieg van tijdschriften, tentoonstellingen, boekenreeksen… Vanaf 2005 werkt ze aan de website vrouwenlexicon.nl, met biografische informatie over vrouwen die ooit een historische rol hebben gespeeld maar nu meestal vergeten zijn. Op basis hiervan publiceerde ze 1001 Vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis (2013), uitgeroepen tot beste geschiedenisboek aller tijden. Onlangs kwam ze met het vervolg 1001 vrouwen in de 20ste eeuw: een alternatieve geschiedenis van Nederland in de vorige eeuw.

Speciaal voor het Boekenfeest in Arnhem zal ze een aantal markante Arnhemse vrouwen belichten.

Culturele Apotheek - boeken op recept

Akke Visser en Marije Wilmink verstrekken met hun Culturele Apotheek recepten. Geen medicijn of zweverige workshop, maar een literaire tip moet hun cliënten er weer bovenop helpen.
Het idee voor een Culturele Apotheek deed Visser op in Londen. The School of Life poogt daar tijdens ‘bibliotherapie’ mensen met literatuurtips te genezen.”

 

Emma Ringelding

Emma presenteert en leest: Pride & Prejudice, bewerkt door Emma Ringelding.

In de zomer van 2019 maakt de boekenwereld kennis met een nieuw soort kakkerlak. Prachtig geïllustreerde boekjes die zich in rap tempo zullen verspreiden. Groot genoeg om rustig van te genieten, klein genoeg om te versturen. De eerste 32 titels zijn gevuld met korte verhalen, gedichten, rijmpjes, recepten. Stuk voor stuk rijkelijk geïllustreerd en zeer verzorgd uitgeven.

 

Poëzie Hardop

Gedichten van vrouwelijke powerdichters over 'de vrouw, de moeder'. 

Attic Lab

Als we aan parfum denken, denken we vaak aan vrouwelijkheid, schoonheid en ‘lekker ruiken voor de ander’, maar dat is zeker niet altijd het geval! Door de geschiedenis heen hebben vrouwen parfum ook ingezet om zich juist af te zetten tegen de traditionele rol die ze opgelegd werd. Attic Lab neemt je mee op een reis door te tijd en laat je de vrouwen ruiken die geen genoegen namen met de idealen van hun tijd. 

Veline

Beats, sfeervolle elektronica met onderbuikbas, vaak opzwepend en dansbaar. Daaroverheen relaxt gezongen, spannende Nederlandse teksten, die je aan het denken zetten. Dat is Veline.

Afterparty:

Radio de Groen X Boekenweek 

Na het boekenfeest in Rozet kun je meteen door naar de afterparty in Bar.De.Groen. Van 22.00 tot 2.00 uur kun je daar genieten van optredens van diverse women power performers en muziek van de Radio de Groen dj's. 

De toegang is gratis.  

Willemijn Kranendonk

Willemijn Kranendonk zit in het vierde jaar van de opleiding Creative Writing ArtEZ, stond in 2017 in de finale van Write Now! en dit jaar werd ze derde bij de Turing Gedichtenwedstrijd.  

Gaby Jongenelen Fotografie

Jorine van der Laan

Jorina van der Laan studeerde Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met haar afstudeerwerk ‘Jongens zoals wij worden niet verliefd’ won ze in 2015 de Nieuwe Types Afstudeerprijs. Ze heeft voorgedragen op diverse literaire podia en heeft bijgedragen aan theatergezelschap Nachtgasten. Momenteel werkt ze onder begeleiding van het literair agentschap van De Nieuwe Oost aan haar chapbook.

Femke Zwiep

Femke Zwiep is 2e-jaars student Creative Writing van ArtEZ. Ze won in 2018 Kunstbende in de categorie taal, was te zien op Lowlands en Wintertuinfestival en publiceerde onder andere bij de Optimist.