Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Evenementen
  4. Op weg naar vrijheid

Tentoonstelling 'Op weg naar vrijheid'

Van september t/m december vind je in Rozet een unieke expositie van verschillende (populaire) middelen die de Slag om Arnhem uitbeelden: vanaf het 1e stripboek (1946) tot de nieuwste game (2008).

De slag om Arnhem in strips

Langs de trappen in Rozet zie je vanaf het Erfgoedcentrum (-1) tot en met de derde etage afbeeldingen uit diverse stripboeken die over de Slag om Arnhem zijn gemaakt. De verhalen en beelden zijn allemaal gebaseerd op het echte verhaal van Arnhem en de verloren Slag.

 

Overblijfselen van de Slag om Arnhem

Maak kennis met verschillende overblijfselen van de Slag om Arnhem. In het Erfgoedcentrum (-1) vind je onder meer Arnhemse archeologie uit WOII, bijzondere collectiestukken en dagboekfragmenten van kinderen die de Slag om Arnhem meemaakten. 

De Wonderkamer

In de hal vind je De Wonderkamer, een installatie van beeldend kunstenaar Marjolein Koot. Loop naar binnen en laat je meenemen in een sprookje over goed en kwaad, licht en donker, zwart en wit. Een verhaal over tegenstellingen.

Het trolleynet verwoest

Tijdens de Slag om Arnhem werd het tramnet van Arnhem en omstreken compleet verwoest. Na de oorlog werden de tramlijnen opgeheven en deels vervangen door trolleybussen. In de expositie zie je de ontwikkeling van 70 jaar trolley: van de vernieling van het tramnet tot de nieuwste innovatie uit 2018.

(G)een kinderspel

In het Erfgoedcentrum (-1) wordt duidelijk dat oorlog geen kinderspel is. Dat weerhoudt kinderen er niet van ook in oorlogstijd samen te spelen. En volwassenen laten zich door oorlogen inspireren tot bordspelen en wargames. Deze tijdelijke tentoonstelling toont onder andere de wargame maquette van Arnhemmer Ludwig van Dijk en het nieuwe Airborne-shirt van Vitesse. Een menukaart maakt je wegwijs door de vaste opstelling.

(G)een kinderspel is een samenwerking van Museum Arnhem en Erfgoedcentrum Rozet.