Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

Arnhem in beelden: van Hartjesberg naar haven

18-04-2019 -

Loop aan de hand van historische afbeeldingen mee door Arnhem en zie hoe het straatbeeld is veranderd na ruim 100 jaar.

Datum: 18 april
Tijdstip: 19:30 tot 21:30
Locatie: Rozet erfgoedcentrum
Kosten: € 5.00

Inschrijven via de Volksuniversiteit Arnhem

 

Met Rob Slepicka, gids bij het Gilde Stadswandeling Arnhem, gaan we een ‘virtuele wandeling maken’ door de stad op zoek naar sporen uit het verleden.

We volgen de route vanaf de Hartjesberg naar de haven. Aan de hand van historische afbeeldingen legt hij uit hoe het Arnhems straatbeeld is veranderd na ruim 100 jaar. Samen verwonderen we ons over het feit dat sommige mooie plekken zijn verdwenen en andere plekken juist sterk zijn verbeterd.

De archiefbeelden van Arnhemse plekken zoals gebouwen, straten en pleinen vergelijken we met recent fotomateriaal. We zien de oude en nieuwe omgeving gefotografeerd vanuit hetzelfde standpunt. Vaak is dit een feest van herkenning en levert het stof tot nadenken en bespreking op.

 

Delen op social media