Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

Foto expositie ONZE WIJK Fotocollectief Arnhem / Rozet

04-07-2019 -

ONZE WIJK is een fotoproject dat tot stand is gekomen door de samenwerking tussen Rozet en het F.C.A. (Fotocollectief Arnhem). Aan de hand van verschillende sociaal-maatschappelijke thema’s is de eigenheid van een aantal karakteristieke wijken van Arnhem en haar bewoners in beeld gebracht. Het resultaat is een reizende poster-expositie, een mix van beelden die de eigenheid van verschillende Arnhemmers laat zien.

Samenwerking Rozet & Fotocollectief Arnhem

Rozet
Rozet kent de uitdagingen in de wijken goed. Door hun cultuurprogramma’s weten zij wat er leeft en speelt op wijkniveau. De thema’s waar zij dagelijks mee te maken hebben, samen met hun kennis en netwerk, vormden het uitgangspunt voor de fotografen van het F.C.A. om het project invulling te geven.

Fotocollectief Arnhem
Het F.C.A. is ontstaan vanuit de behoefte de fotografie in Arnhem, naast mode en beeldende kunst, een smoel te geven. Het collectief bestaat uit zes professionele fotografen; Jantien de BruinKiki GrootLouise HonéeSuzette LuikenIlse Oosterkamp en Negin Zendegani. Allen gespecialiseerd in portret-, documentaire- en autonome fotografie en woonachtig in Arnhem. Tevens wordt er voor het fotoproject ONZE WIJK samengewerkt met een gastfotograaf, Hanne van der Woude.

Opening foto expositie en Wijktalk

De kick-off van de expositie ONZE WIJK start op Ruimtekoers 3-7 juli Ruimtekoers Festival.

Op 4 juli wordt de expositie feestelijk geopend door wethouder Martien Louwers (o.a. wethouder werk en inkomen, wijken, inclusie, schulddienstverlening, welzijn en burgerparticipatie). Aansluitend organiseert Rozet de wijktalk “Opgroeien in Malburgen”.

Malburgen is een relatief grote wijk en kent veel culturele diversiteit en verjonging. De wijk heeft gemiddeld het laagste huishoudens inkomen van Arnhem en kent een hoog percentage minima-kinderen. Hoe zorgen we ervoor dat kinderen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten in de stedelijke ruimte? Wat kan actief burgerschap daarin betekenen? Hoe creëren we een stad die uitnodigt tot spelen, bewegen en ontmoeten? Hoe zetten we dromen van kinderen om in daden?

Programma:

15.30 - 16.00  Feestelijke opening Foto expositie ONZE WIJK
16.00 - 17.30  Wijktalk “Opgroeien in Malburgen”

Planning exposities:

Expo week Wijktalk Thema Locatie wijktalk
27 04-07, 15.30-17.30 Opgroeien in Malburgen Malburgen, Ruimtekoers
week 27-30 01-07, doorlopend ONZE WIJK Centrum, Grand Café Dudok
week 36 08-09, 15.00-17.00 Netwerk borrel Centrum, Rozet
week 37 volgt Kansrijke Jongeren Klarendal, volgt
week 38 20-09, volgt JAM Presikhaaf, Locatie Spatie
week 39 26-09, 15.00-17.00 Brief aan jou Kronenburg, Rozet Kronenburg
week 40 volgt Op de Geitenbult Geitenkamp, volgt
Delen op social media