Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

Generatiecollege 2: Dit is voor me youth

07-04-2020 -
In een tweedelige collegereeks belichten we twee verschillende generaties. Wat is hun achtergrond? Wat beweegt ze?

 

Het tweede college zoomt in op hoe jongeren hun culturele identiteit vormen door Nederlandse hiphop. Spreker drs. Aafje de Roest, onderzoeker aan de universiteit Leiden, promoveert op dit onderwerp.

Hiphop als cultuur en muziekstijl is wereldwijd razend populair. In Nederland is met name de Nederlandstalige variant geliefd: acht van de tien muziekstreams in Nederland zijn tegenwoordig Nederlandse hiphop. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen in tijden van globalisering, ontgrenzing en verengelsing. Het roept de vraag op wat Nederlandse jongeren specifiek aanspreekt in een jeugdcultuur in hun eigen taal – in welke identiteitsbehoefte voorziet hedendaagse Nederlandse hiphop?

Datum: 7 april
Tijdstip: 19.30-21.00 uur
Locatie: Rozet Centrum
Kosten: € 12,50

Aanmelden

Twee superinteressante colleges tegen een gereduceerde prijs!

In het kader van het Rozetthema 'generaties' verzorgen socioloog Jolien Klok (VU Amsterdam) en promovendus Aafje de Roest (Universiteit Leiden) ieder een boeiend college over de culturele identiteit van een specifieke generatie in Nederland. Twee verhalen, twee tijdsbeelden, twee invalshoeken, twee generaties.

Schrijf je in voor beide colleges en ontvang korting!

Delen op social media