Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

Kunstcafé in De Beijer: Archeologie op de Geitenkamp

19-09-2019 -

Leo Smole, senior archeoloog voor de gemeente Arnhem, geeft op 19 september in De Beijer een lezing over zijn werk als archeoloog. Hij vertelt hoe zijn werk in de praktijk eruitziet en neemt als voorbeeld de archeologische begeleiding tijdens het vervangen van het riool op de Geitenkamp.

Als voorbereiding op dat project schreef Leo Smole een rapport met daarin onder meer de verwachtingen als het gaat om vondsten uit de bodem. Zo was de verwachting dat bij de opgravingen vooral zaken uit WOII en uit historische tijden gevonden zouden worden. Maar dat bij het droogdal, in het zuidoosten van de Geitenkamp, ook zo maar resten uit de prehistorie konden worden aangetroffen.

Tijdens de presentatie zal de archeoloog meer vertellen over deze interessante zaken die zo dichtbij in de grond te vinden zijn. Mogelijk laat hij ook een aantal van de gevonden voorwerpen zien.

De ochtend wordt muzikaal opgeluisterd door Geena Dee, zang en gitaar.

Praktische informatie

Datum: donderdag 19 september 2019
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: De Beijer, Willem Beijerstraat 13
Kosten: Toegang gratis, koffie/ thee €2,50
  Aanmelden is niet nodig
Delen op social media