Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

Kunstcafé in De Hooijmaat: 75 Jaar slag om Arnhem

12-09-2019 -

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Natuurlijk herdenken we dit uitgebreid in Arnhem.

Ook tijdens het Kunstcafé belichten we deze historische gebeurtenis vanuit verschillende hoeken. Zo vertelt Clarien van Harten over hoe haar vader zijn leven te danken had aan de Slag om Arnhem. Maar ook neemt ze ons mee in haar ervaring met het werken met dementerenden. Zij merkte op dat achter onbegrijpelijk lijkend gedrag vaak oorlogsherinneringen schuil gaan. Verder maakt zij ook de problematiek van de Tweede Generatiekinderen bespreekbaar.

Rinus van Schie, die als klein kind in deze tijd al in Arnhem woonde en de evacuatie heeft meegemaakt, zal vertellen vanuit zijn persoonlijke ervaringen.

Duo Foxglove verzorgt de muziek, zang en gitaar.

Praktische informatie

Datum: donderdag 12 september 2019
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: Stadsboerderij De Hooijmaat, Marius van Beeklaan 5
Kosten: Toegang gratis. Koffie of thee kost € 4,-
  Aanmelden is niet nodig

Aansluitend kunt u deelnemen aan de herdenkingsmaaltijd tegen een speciaal tarief van €7,50. U kunt zich voor deze maaltijd aanmelden via welkom@dehooijmaat.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, vol is vol.

Delen op social media