Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

Kunstcafé in De Traa: De geschiedenis van de Drie Gasthuizen

13-02-2020 -

Het Sint Catharina Gasthuis kent een rijke geschiedenis in Arnhem. Vanaf 1246 was het Gasthuis gevestigd aan de Bakkerstraat en in 1636 vond de verhuizing plaats naar het leegstaande klooster van de Agnieten aan de Beekstraat.

In 1950 startte de tweejarige herbouw aan de Rosendaalseweg. Tijdens dit kunstcafé neemt Gerard Helsen ons mee in alle verhalen achter de gebeurtenissen rondom de Drie Gasthuizen vanaf de 13e tot de 20e eeuw.

De muziek op deze ochtend wordt verzorgd door Margreet Dijkman, zij is al twintig jaar werkzaam in het muziekonderwijs als AMV en blokfluitdocente. Zij speelt in een Ierse band en geeft ook les op de tin whistle (Ierse fluit, van hoog tot laag) en bodhrãn.

Praktische informatie

Datum: donderdag 13 februari 2020
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: De Traa, Drie Gasthuizen, Rosendaalseweg 485
Kosten: Vrij toegankelijk, koffie/thee €2,-
  Aanmelden is niet nodig
Delen op social media