Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

Kunstcafé in Rozet: Winnipeg Symphony Orchestra en de geschiedenis van Arnhem

26-03-2020 -

De sterke band tussen Nederland en Winnipeg voert terug op de Tweede Wereldoorlog. Veel Canadezen die meevochten voor de bevrijding van Nederland maakten deel uit van regimenten uit de buurt van Winnipeg. De Canadese inzet bij de Slag om Arnhem was enorm.

Als eerbetoon aan Canada en zijn bevrijders werd het Winnipeg Symphony Orchestra uitgenodigd voor de festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding.
Met beelden en klinkende muziek zal musicoloog Philip Ruitenberg u meer laten beleven in de muziek die het orkest zal spelen in Musis op zondag 3 mei. Op het programma staat Beethoven (de 5e), Berlioz (Messe solenelle) en een speciaal opdrachtwerk van de Canadese componist Whittall.

Tevens zult u met enkele historische beelden meegenomen worden naar het Arnhem rond 1945 en (op video) herinneringen van een Canadese veteraan horen.

Meer informatie over de datum en kosten is te vinden op de website van Musis & Stadstheater Arnhem

Praktische informatie

Datum: donderdag 26 maart 2020
Tijd: 10.30 - 12.00 uur
Locatie: Rozet, plein op 3
Kosten: Vrij toegankelijk, koffie/thee €4,-
  Aanmelden is niet nodig
Delen op social media