Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

Lezing: De Slijpbeek

18-03-2019 -

Landgoed Mariëndaal is een plek die veel recreanten aantrekt. Ruud Schaafsma neemt je in zijn lezing mee langs de molens en de Slijpbeek in het bijzonder. Na zijn uitleg over de geschiedenis en ontwikkeling van Mariëndaal, wandel je met meer kennis en inzicht over dit landgoed.

Datum: 18 maart
Tijdstip: 14:00 tot 15:30
Locatie: Rozet
Kosten: € 12.50

Inschrijven via de Volksuniversiteit Arnhem

 

De Slijpbeek wordt ook wel de Klingelbeek of Mariëndaalse Beek genoemd. Ze was ooit de grensbeek tussen de gemeenten Arnhem en Renkum. Op het landgoed werd er in de 14e eeuw het Fonteijne klooster gesticht, dat later ‘Mariënborn’ en ook wel ‘Mariëndaal’ werd genoemd. Welke rol van betekenis dit klooster heeft gespeeld in de ontwikkeling van het landgoed hoor je tijdens deze lezing. Schaafsma is eveneens auteur van de cultuurhistorische wandelgids ‘De Oosterbeekse en Doorwerthse beken’.

Delen op social media