Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

Plastic soep op school?

11-02-2019 -

Rozet staat van 11 februari tot 8 april 2019 in het teken van duurzaamheid. Is duurzaamheid op jouw school ook een belangrijk thema? Doe dan mee aan (een van) onze activiteiten voor het basis- en voortgezet onderwijs.

In zeeën en oceanen ligt een enorme plastic soep. Plastic is functioneel en mooi, goedkoop en gemakkelijk toe te passen, maar ook nauwelijks afbreekbaar. En dat geeft problemen. De stad Arnhem ligt aan de Rijn, een rivier die in directe verbinding staat met de Noordzee. Via de rivier stroomt veel plastic naar zee.

De tentoonstelling: Out to sea? 

Rozet en Stichting De Groene Vos zijn er samen met een aantal partners in geslaagd de spraakmakende internationale tentoonstelling ‘Out to sea? The plastic garbage project Zurich (MOA)’ naar Arnhem te halen.Aan de hand van het motto reduce, reuse, recycle worden in de tentoonstelling mogelijke oplossingen onderzocht om de oceanen nu en in de toekomst plasticvrij te krijgen. Aanvullend exposeren (Arnhemse) kunstenaars hun kijk op de plastic thematiek in Rozet.

Educatie: workshops en activiteiten

Om de vertaling naar de eigen leefwereld te maken, worden rondom de centrale tentoonstelling activiteiten georganiseerd voor het basis- en voortgezet onderwijs. Hierbij wordt gericht ingezet op bewustwording en op plastics in de kunsten.

Meer informatie?

Op dit moment zijn de workshops en rondleidingen volop in ontwikkeling. Wil je op de hoogte blijven van de mogelijkheden voor jouw school stuur een e-mail met als onderwerp: plastic soep.

Delen op social media