Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Nieuws & agenda

WO2-café Arnhem

12-03-2020 -

Heb jij een bijzonder oorlogs- of bevrijdingsverhaal dat je wilt delen? Omroep Gelderland, Erfgoed Gelderland en Rijnbrink zijn op zoek naar verhalen, foto’s, documenten of voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland, en dus ook Gelderland, werd bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Gelderland veel aandacht geschonken wordt. 

WO2-café
Van 5 maart tot en met 15 april 2020 vinden er verspreid over Gelderland WO2-cafés plaats. Tijdens deze tour langs zeventien Gelderse bibliotheken is iedereen die een oorlogs- of bevrijdingsverhaal wil delen van harte welkom om langs te komen. Ook foto’s, voorwerpen en documenten over de oorlog en de bevrijding kunt u meenemen naar deze lunchbijeenkomsten.

Deel jouw verhaal onder het genot van een broodje tijdens het WO2-café Rozet! Historici en oorlogskenners zijn aanwezig die de verhalen en objecten beoordelen en informatie geven als je een vraag hebt. De mooiste verhalen worden verteld op de verschillende kanalen van Omroep Gelderland.

Datum: 12 maart
Tijd: 12.00 tot 14.00 uur
Locatie: Rozet, Kortestraat 16

 

Het WO2-café is een samenwerking van RijnbrinkErfgoedGelderland (mijnGelderland), WO2GLDde Gelderse bibliotheken en Omroep Gelderland. De cafés worden mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

Delen op social media