Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Activiteiten
  3. Talentontwikkeling

Vooropleiding Muziektheater

Wil je muziek en theater combineren en denk je erover om de bachelor Muziektheater te gaan volgen? Meld je dan aan voor één van de vooropleidingen.

De vooropleiding is geschikt voor leerlingen van het derde jaar havo of het vierde jaar vwo en duurt maximaal 2 jaar. Zowel zangers als instrumentalisten zijn welkom. 

 

Programma

Bij muziektheater ontmoeten twee disciplines elkaar: muziek en theater. Muziek vertelt iets wat theater niet kan en theater verbeeldt iets wat muziek niet kan. Muziek en theater versterken elkaar en kunnen bij muziektheater niet zonder elkaar.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vier workshopblokken van ieder 4 weken op zaterdag

  • Klankvorming. Hierin onderzoek je hoe je een verhaal kunt vertellen met muziek. Onder andere ga je aan de slag met (body-)percussie en vocale instrumentale meerstemmigheid.
  • Mime. Hierin onderzoek je hoe je een verhaal kunt vertellen door gebruik te maken van de beweging van je lichaam.
  • Improvisatie. Hierin word je getraind in het samenspelen op de vloer. De elementen uit de klankvorming en mime workshops worden ingezet in de samenwerking met andere spelers op het toneel.
  • Performance. In dit laatste blok wordt toegewerkt naar een voorstelling die wordt gepresenteerd aan het publiek.

Drie reflectielessen van 1 lesdag

Ieder workshopblok wordt afgesloten met een reflectieles. Hierin wordt onder leiding van de coördinerende docent besproken wat je hebt ervaren in de workshops en hoe dit je beeld van het vak Muziektheater heeft veranderd. Ook krijgen jullie opdrachten in het kader van het jaarthema.

Voorstellingsbezoek

Gedurende het jaar bezoeken de leerlingen samen met de coördinerende docent tweemaal een voorstelling

Mentorgesprekken met de coördinerend docent

Voor de opleiding ga je zelf op zoek naar een vakbekwame docent die jou instrumentale of vocale les geeft. Heb je behoefte aan hulp bij de zoektocht naar een goede docent, dan helpen we je graag. 

 

Deze meerjarige vooropleiding bieden we samen met ArtEZ Conservatorium aan.

Nieuwsgierig? 

Neem contact op met Nelleke Verweij, coördinator talentontwikkeling jongeren.

nelleke.verweij@rozet.nl
026-3543100