Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Agenda

Bijzonder bezit in de schatkamer

Deze activiteit heeft al plaatsgevonden op woensdag 17 april 2019.

Ben je geïnteresseerd in oude drukken en handschriften? De collectie van de Rozet bibliotheek herbergt er zo'n 43.000! Tijdens deze rondleiding op 17 april ligt de focus op een aantal topstukken uit de 'schatkamer' van Rozet erfgoedcentrum. Kom dit Gelders erfgoed bewonderen in Rozet en leer de reden kennen van deze bewaarzin.

  • woensdag 17 april 2019
  • Van 14.00 uur tot 15.30 uur
  • Rozet erfgoedcentrum

Fraaie collectie

Naast een aantal prachtige boekbanden is er speciale aandacht voor de beroemde Atlas van Blaeu en fraaie middeleeuwse handschriften.

De overige collectiestukken bestaan uit objecten die afkomstig zijn uit voormalige kloosters, de boekerij van Arnhem, de vroegere Gelderse Academie in Harderwijk, het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur en de nalatenschappen van voorname Arnhemmers zoals Alexander Ver Huell.

Voor deze presentatie met toelichting geldt een gereduceerd tarief.

Kosten

  • Prijs: € 5,00
Delen op social media