Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

Alle locaties van Rozet zijn gesloten tot en met dinsdag 28 april 2020, in verband met het corona-virus. Volg de berichten op deze website, onze social media en in onze nieuwsbrieven voor nieuwe informatie.
Maak gerust gebruik van onze alternatieve dienstverlening zoals de afhaalbieb
  1. Home
  2. Agenda

Lezing: De Slijpbeek

Deze activiteit heeft al plaatsgevonden op maandag 18 maart 2019.

Landgoed Mariëndaal is een plek die veel recreanten aantrekt. Ruud Schaafsma neemt je in zijn lezing mee langs de molens en de Slijpbeek in het bijzonder. Na zijn uitleg over de geschiedenis en ontwikkeling van Mariëndaal, wandel je met meer kennis en inzicht over dit landgoed.

  • maandag 18 maart 2019
  • Van 14.00 uur tot 15.30 uur
  • Rozet

Kosten: € 12.50

Inschrijven via de Volksuniversiteit Arnhem

 

De Slijpbeek wordt ook wel de Klingelbeek of Mariëndaalse Beek genoemd. Ze was ooit de grensbeek tussen de gemeenten Arnhem en Renkum. Op het landgoed werd er in de 14e eeuw het Fonteijne klooster gesticht, dat later ‘Mariënborn’ en ook wel ‘Mariëndaal’ werd genoemd. Welke rol van betekenis dit klooster heeft gespeeld in de ontwikkeling van het landgoed hoor je tijdens deze lezing. Schaafsma is eveneens auteur van de cultuurhistorische wandelgids ‘De Oosterbeekse en Doorwerthse beken’.

Delen op social media