Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Agenda

Onderwijsdag Innovate 2019

Deze activiteit heeft al plaatsgevonden op vrijdag 4 oktober 2019.

Op vrijdag 4 oktober vindt in Rozet van 12.30-16.30 uur de Onderwijs meet-up van het Innovate Festival plaats.

  • vrijdag 4 oktober 2019
  • Van 12.30 uur tot 16.30 uur
  • Rozet
  • Aanmelden

Onze wereld is volop in verandering. Om mee te bewegen met deze veranderingen zijn creativiteit en nieuwsgierigheid belangrijke eigenschappen voor de komende generatie.

In het ‘Curriculum voor de Toekomst’ van Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) wordt ‘creatief denken en handelen’ gezien als belangrijke 21ste eeuwse vaardigheid. Dit creatieve vermogen is een combinatie van verbeeldingskracht en innovatie en kan op een speelse manier een bijdrage leveren aan de leerdoelen. Of het nu is op het gebied van kunst, cultuur, technologie, wetenschap, onderwijs of wat ook.

Programma
Tijdens de middag van het INNOVATE festival komen partijen aan het woord die al bezig zijn met het thema verwondering op het gebied van kunst, cultuur, technologie, wetenschap en onderwijs.
Ook vindt er in de middag een presentatie plaats van de resultaten van het Innovate scholenproject. Twaalf scholen in Arnhem gaan aan de slag met een maak-challenge uit de INNOVATE Toolkit waarbij verwondering centraal staat. Ze maken een bewegend schimmenspel bij het boekenweekthema: ‘Reis mee!’

Tijdens de meet-up worden er diverse workshops en lezingen gegeven door onderwijsprofessionals uit verschillende gebieden, waaronder:

- CMK LAB Dans
- CMK LAB Kunst & Techniek
- Klooilab
- InScience Filmfestival
- Visual Sound Exploration
- Neelke Jacobs
- Marjolein Peters
- Tom Schoemaker

Aanmelden

Wil jij je verwonderen? Meld je dan hier aan voor de Onderwijs meet-up van Innovate.

Delen op social media