Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Agenda

Onderwijspakket Slag om Arnhem

Deze activiteit heeft al plaatsgevonden op maandag 2 september 2019 - zondag 1 december 2019.

75 Jaar geleden vond de Slag om Arnhem plaats. Rozet en Pathé hebben hun krachten gebundeld en bieden samen een onderwijspakket rondom dit thema aan voor scholieren van het voortgezet onderwijs en MBO.

  • maandag 2 september 2019 - zondag 1 december 2019
  • Van 8.30 uur tot 17.00 uur
  • Rozet, Kortestraat 16, Arnhem
  • €60 (btw-vrij) per uur voor een groep van maximaal 15 leerlingen. Per 15 leerlingen 1 begeleider vanuit school.
  • Boek hier de rondleiding

Tijdens een rondleiding in Rozet komen scholieren meer te weten over de Slag om Arnhem aan de hand van strips, een 8 meter lange maquette en bijzondere collectiestukken in het Erfgoedcentrum.

Aansluitend opent Pathé de deuren voor de film Theirs is the Glory.

Tentoonstelling in Rozet

Van september t/m december vind je in Rozet een unieke expositie van verschillende (populaire) middelen die de Slag om Arnhem uitbeelden: vanaf het 1e stripboek (1946) tot de nieuwste game (2008). Met een rondleiding komen scholieren alles te weten over de Slag om Arnhem, worden ze geconfronteerd met dagboekfragmenten van leeftijdsgenoten die in 1944 de Slag van dichtbij meemaakten en maken ze kennis met de overblijfselen van de Slag.

Theirs is the Glory

Na de rondleiding opent Pathé de deuren en kunnen scholieren de film Theirs is the Glory bekijken. In deze film uit 1946 wordt de Slag om Arnhem nagespeeld door soldaten, verplegers en burgers die de slag in 1944 zelf meemaakten.

Wanneer?

Wanneer: op afspraak, dagelijks tussen 8.30 en 17.00 uur (van begin september tot begin december)

 

Boek hier de rondleiding

 

Heb je nog een vraag? Stuur dan een e-mail

Delen op social media