Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Agenda

Opening tentoonstelling Out to Sea? The Plastic Garbage Project

Deze activiteit heeft al plaatsgevonden op vrijdag 8 februari 2019.

Kom vrijdagmiddag 8 februari naar Rozet! Om 16.00 uur wordt het event 'Arnhem Plasticvrij?' feestelijk geopend. Naast de exclusieve tentoonstelling 'Out to Sea? The Plastic Garbage Project' zijn tot en met 10 april allerlei activiteiten in de stad te doen en te beleven. Samen gaan we de strijd aan om het plastic-afvalprobleem op te lossen.

  • vrijdag 8 februari 2019
  • Vanaf 16.00 uur
  • Rozet

Programma opening vrijdag 8 februari
15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Welkomstwoord
16.05 uur: Officiële opening tentoonstelling door wethouder Cathelijne Bouwkamp
16.15 uur: Jan Schreur, voorzitter De Groene Vos en Astrid Albers, Rozet
16.20 uur: Bram Peters, directeur Save Plastics en oprichter Plastic Fantastic
16.30 uur: Muzikaal programma met Remco Jacobs (Instrumentaal Koraal)
16.40 uur: Borrel en rondleiding expositie
18.00 uur: Einde opening

De tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project’ geeft een confronterende realiteit weer van de maatschappelijke gevolgen van plastic afval. In de vorige eeuw heeft plastic in hoog tempo veel materialen vervangen, want het is makkelijk in het gebruik en goedkoop. Maar plastic heeft ook veel nadelen. Zo is het lastig te recyclen en nauwelijks afbreekbaar. En dat zorgt voor problemen: jaarlijks komt ruim 6,4 miljoen ton plastic in de zee terecht en daarmee ook in onze voedselketen.
Onder met motto ‘reduce, reuse, recycle’ worden in de tentoonstelling mogelijke oplossingen onderzocht om de oceanen nu en in de toekomst plasticvrij te krijgen.

 

De tentoonstelling 'Out to Sea?' maakt deel uit van Arnhem Plasticvrij?, een initiatief van Gemeente Arnhem, De Groene Vos, Rozet en Lions Club Arnhem. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling en alle activiteiten op rozet.nl/plasticvrij

 

Delen op social media