Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Agenda

Verborgen verzetjes

Deze activiteit heeft al plaatsgevonden op zaterdag 14 september 2019.

Erfgoedcentrum Rozet bezit een omvangrijke en unieke collectie documentatie en verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Arnhem en omgeving. Een periode waarin momenten en plekken van plezier schaars waren.

Toch zijn er ook gebeurtenissen van verborgen verzet in die tijd, waaraan de makers ongetwijfeld plezier hebben beleefd. Zo is er in het Erfgoedcentrum een schortje met oranjeappeltjes te zien, dat is gedragen door Antoinette Gerritsen. Voerden zij en haar ouders hiermee bewust of onbewust protest tegen de Duitse bezetting? De destijds driejarige Antoinette zal het schortje in ieder geval met veel plezier hebben gedragen.

Aan de hand van objecten, afbeeldingen en documentatie worden, in een korte rondleiding, enkele verhalen van verborgen verzetjes ontrafeld.

De rondleiding is gratis en aanmelden is niet nodig.

  • zaterdag 14 september 2019
  • Van 14:00 uur tot 14:30 uur
  • Erfgoedcentrum Rozet
Delen op social media