1. Home

Arnhems Uurtje Cultuur

Tijdens de lockdown van 2020, ontstond het digitale Arnhems Uurtje Cultuur van Kunst 55Plus. Via het Rozet YouTube kanaal was er wekelijks een nieuwe aflevering te zien met onderwerpen over Arnhemse kunst, cultuur en erfgoed. We zitten ondertussen in het derde seizoen!

Het Arnhems Uurtje Cultuur blijkt een waardevolle aanvulling op het aanbod van Kunst 55Plus: het biedt achtergrondinformatie, stimuleert om meer te weten, maar bereikt ook mensen die aan huis gebonden zijn. Daarom gaan wij ongeacht maatregels, samen met partners uit de wereld van kunst, cultuur, taal en erfgoed en natuurlijk met de 55Plussers zelf, door met dit maandelijkse digitale Cultuurtijdschrift! 

Arnhems Uurtje Cultuur

 

Bekijk alle afleveringen

 

 

 

Snel naar

Seizoen 3 - 2021/2022

Nadat wij tijdens de eerste lockdown van 2020 startten met Arnhems Uurtje Cultuur, blijkt dit een waardevolle aanvulling op het aanbod van Kunst 55Plus: het biedt achtergrondinformatie stimuleert om meer te weten of interessante plekken, musea, concerten of voorstellingen te bezoeken. U wordt verleid om bij anderen achter de voordeur te kijken, maar ook om naar buiten te gaan en op een andere manier te kijken naar uw eigen wijk. Wij koppelen hier kunstroutes in verschillende wijken aan vast, die door groepjes kunnen worden gelopen en gefietst. Wij werken samen met partners uit de wereld van Kunst, Cultuur, Taal en Erfgoed en natuurlijk met de 55Plussers zelf.

Seizoen 2 - 2020/2021

Vanaf september 2020 werd er al overgeschakeld naar een maandelijkse editie, waarbij naarmate er weer meer live mogelijk werd een link werd gelegd met live activiteiten. Door op locatie te filmen en aandacht te vragen voor lokale publieke kunst en erfgoed, werden de kijkers uitgenodigd tijdens wandelingen door de stad op een andere manier naar hun omgeving te kijken, of te genieten van achtergrondverhalen bij kunst en cultuur in musea, maar ook bij mensen thuis.

Seizoen 1 - 2020

In mei 2020 ontstond door de beperkingen die de coronaperiode met zich mee bracht, het digitale Arnhems Uurtje Cultuur van Kunst 55Plus. Via het Rozet YouTube kanaal was er negen weken lang wekelijks een nieuwe aflevering te zien onderwerpen over kunst, cultuur en erfgoed, met name gericht op Arnhem.

Doe mee

Er is een redactie van vrijwilligers, die graag iets voor anderen wil betekenen, maar ook belangstelling heeft voor kunst en cultuur. Zij denken mee over de inhoud, maar gaan ook op stap met hun camera (telefoon) en maken filmpjes. Zij dragen suggesties aan en boren hun netwerk aan. Ideeën uit de stad zijn welkom! 

Voor bijdrages, redactie, ideeën of wilt u ook vrijwilliger worden? Meldt u dan via mail bij projectleider Kunst 55Plus Ineke Tegelaar of bel haar op 06 22959080. In een gesprekje kunnen we dan samen bekijken of dit iets voor u is.