1. Home
  2. Bibliotheek

In de bibliotheek

Iedereen is welkom in de bibliotheek. Met en zonder abonnement. Je kunt alle materialen bekijken en lezen. Je kunt snuffelen in al onze materialen, onderzoek doen, computers gebruiken, printen, kopiëren, databanken raadplegen. Om te lenen heb je een bibliotheekpas nodig. Gastlenen met een pas van een andere bibliotheek kan ook.

Bijzondere collecties

Naast veel populaire titels vind je bij ons ook materialen voor verdieping, studie en onderzoek. Wij zijn dé openbare bibliotheek op het gebied van geschiedenis.

Duik eens in onze pluscollectie geschiedenis of ontdek alles over Gelderland in onze Gelderse collectie. Ook wijzen we je graag op onze uitgebreide collectie bladmuziek en de speciale collectie oude kinderboeken

Ontdek onze collectie

Digitale databanken

Iets opzoeken in een online naslagwerk? Tests van de Consumentenbond bekijken? Bladeren door gedigitaliseerde dag- en weekbladen met PressReader? Of eindeloos muziek luisteren, uittreksels van boeken vinden of oefenen voor het theorie-examen voor je rijbewijs?

Op onze computers kan je een groot aantal digitale bronnen raadplegen. Gratis. Of je nu lid bent of niet. 

Bekijk onze digitale databanken

Computer, printen en kopiëren

In onze vestigingen kan je gebruikmaken van een computer met internet.

Heb je een eigen apparaat (telefoon, tablet of laptop), dan kan je inloggen op ons gratis WiFi-netwerk. Printen en kopiëren kan ook. Voor sommige faciliteiten betaal je een vergoeding. 

Klik hier voor een korte uitleg over het printen via het WiFi-netwerk.

Overzicht van onze tarieven