1. Home
  2. Bibliotheek

De Geheugensteun

"Hoe zat het ook alweer?". Rozet opent de Geheugensteun voor mantelzorgers en naasten van mensen met dementie.

In Nederland zal dementie in 2030 ruim een half miljoen mensen treffen. Door het overheidsbeleid ‘zo lang mogelijk thuis’ zullen steeds meer mensen met dementie thuis (moeten) blijven wonen. Ondersteuning van mantelzorgers is hierbij van groot belang. Maar mantelzorgers kunnen zelf ook ondersteuning gebruiken in de zorg die zij bieden! In Arnhem zijn veel initiatieven en organisaties te vinden die ondersteuning voor mantelzorgers aanbieden, maar deze zijn vaak lastig vindbaar. Daarom opent Rozet een centraal punt waar informatie over dementie en andere geheugenproblemen samenkomt: de Geheugensteun.

Bij de Geheugensteun in Rozet Presikhaaf vind je Alzheimercafé’s, informatie over initiatieven die mantelzorgers kunnen ontlasten en boeken over dementie. We willen tegengaan dat er door overbelasting en onbekendheid onvoldoende gebruik wordt gemaakt van beschikbare informatie of mogelijkheden. Daarom is de Geheugensteun een fysiek laagdrempelige plek voor iedereen die nieuwsgierig is naar alles wat met het geheugen te maken heeft. 

Openingstijden

De openingstijden van de Geheugensteun zijn gelijk aan die van Rozet Presikhaaf. Kijk voor de actuele openingstijden hier.


Leestips

Rozet Bibliotheek heeft een bijpassende collectie bij het thema dementie. Via deze link kun je deze direct bekijken.

Vanaf september worden er ’s avonds regelmatig Alzheimercafé’s gehouden. Op die avonden zijn er een spreker en informatiestands aanwezig. Op zulke avonden kun je bij de Geheugensteun terecht voor inhoudelijke kennis. Tijdens de reguliere openingstijden geven wij geen inhoudelijk advies, maar kun je bij ons terecht voor een luisterend oor en een compleet overzicht van (lokale) organisaties waar we mee samenwerken. Zo willen we mantelzorgers en mensen met dementie op een passende manier ondersteunen. 

 

 

 

Programma Alzheimercafé's

De Alzheimercafé's vinden plaats bij Rozet Presikhaaf,
Laan van Presikhaaf 7, Arnhem.

Vragen?

Heb je vragen over de Geheugensteun, of wil je met ons samenwerken?
Neem dan contact met ons op via geheugensteun@rozet.nl