1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws & agenda

DigiD informatiezuil

02-05-2019 -

Van 17 mei t/m eind juli staat er in Rozet Kronenburg een DigiD informatiezuil. Met deze zuil kun je op een veilige manier de DigiD app op je mobiele telefoon uitbreiden.

Veel Nederlanders regelen hun zaken met de overheid, zorg en pensioenfondsen via hun DigiD. Het is belangrijk dat dit veilig en vertrouwd gebeurt. DigiD verbetert daarom continu. Sinds november 2017 kan iemand naast inloggen met de DigiD app ook een controle uitvoeren met behulp van zijn of haar paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Deze extra controle geeft organisaties meer zekerheid over wie er inlogt met de DigiD app.

Echter niet iedereen beschikt over een geschikte smartphone waarmee de controle van het identiteitsbewijs kan worden uitgevoerd. Dit kan alleen met een Android smartphone die over een NFC-lezer beschikt. DigiD heeft daarom fysieke servicezuilen ingericht zodat iedereen de controle van het identiteitsbewijs kan uitvoeren.

Hoe werkt het?
• Je scant met een geactiveerde DigiD app op je eigen smartphone de QR-code op de servicezuil.
• De DigiD servicezuil leest - met een NFC-lezer - de gegevens uit van de chip van het identiteitsbewijs. Deze gegevens worden geverifieerd bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens of de RDW.
• DigiD slaat geen gegevens op, maar registreert alleen dat de controle correct is uitgevoerd. De controle is eenmalig.
• Na het uitlezen van de chip van het identiteitsbewijs is de DigiD app geschikt om in de toekomst in te loggen bij organisaties die deze extra zekerheid vereisen.

Delen op social media