Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Nieuws & agenda

Youssra Elhamri is de Arnhemse Voorleeskampioen!

24-05-2019 -

Na een spannende finale is Youssra Elhamri, leerling in groep 8 van basisschool Ibn-i-Sinaschool uitgeroepen tot de Arnhemse Voorleeskampioen van 2019.

Rozet organiseerde de Arnhemse Voorleeswedstrijd, in samenwerking met Stiching PAS. Het is een wedstrijd voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit onderwijsachterstandsgebieden in Arnhem, de zogenaamde OAB-scholen.


De winnaar: Youssra
Youssra las voor uit het boek ‘De jongen die draken kweekte’ van Andy Shepherd. De jury was onder de indruk van de rust die Youssra op het podium uitstraalde en de manier waarop ze het verhaal overbracht. Youssra vertelt écht een verhaal.
Burgemeester Ahmed Marcouch, jurylid bij de Voorleeswedstrijd, reikte de prijs uit aan Youssra. Hij deed daarbij een oproep aan alle voorleeskandidaten om een ambassadeur te zijn voor lezen.

 

Delen op social media