Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

In verband met het corona-virus, zijn alle Rozet-vestigingen tot en met maandag 6 april 2020 gesloten. Klik hier voor meer informatie
  1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Onze collectie

Digitale bronnen

Iets opzoeken in een online naslagwerk? Bladeren door gedigitaliseerde dag- en weekbladen? Kom naar onze vestigingen. Luister ook eindeloos naar muziek, pak een uittreksel van boeken of vergroot je kennis en vaardigheden. 

Op onze computers in bibliotheek kun je een groot aantal digitale bronnen raadplegen. Gratis. Of je nu lid bent of niet. Thuis kun je bijna alle van onderstaande bronnen ook raadplegen als je lid bent van de bibliotheek. Om toegang te krijgen log je in met je pasnummer en wachtwoord.

Zoek het op!

Consumentenbond

In onze vestigingen kan je producten vergelijken en objectieve tests van de Consumentenbond inzien. Heel handig als je voor een nieuwe aankoop staat. Let op: Toegang tot dit bestand is alleen mogelijk binnen de publieksomgeving van de bibliotheek. Vanuit huis is de Consumentenbond niet beschikbaar.

LiteRom

Recensies van boeken en interviews met schrijvers tref je aan in de NBD Biblion LiteRom.

Uittrekselbank

Uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland? Je vindt het in de NBD Biblion Uittrekselbank.

Picarta

Het startpunt voor toegang tot de Nederlandse Centrale Catalogus (NCC).

Muziekweb

Op zoek naar dat ene nummer? Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland en biedt ruim 6 miljoen nummers aan. Thuis kun je naar fragmenten van 30 seconden luisteren en binnen de bibliotheek is alles volledig te beluisteren.

PressReader

Met PressReader krijg je gratis en onbeperkt toegang tot ruim 6.000 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in meer dan 60 talen.

Financieel Dagblad

Krantenartikelen van het Financieel Dagblad ouder dan 3 dagen zijn hier te doorzoeken en te lezen.

Delpher

Ruim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.

De Actuele Documentatiebank

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Let op! De Actuele Documentatiebank is alleen volledig te bekijken de bibliotheek.

Oefen, leer en ontwikkel

Theorie Rijexamen

Om je rijbewijs te kunnen halen, móet je slagen voor je theorie-examen. Hier kun je heel veel voor oefenen.

Oefenen.nl

Oefen met lezen, schrijven, rekenen en internetten. Leer tegelijkertijd over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

Diglin+

Digitale omgeving om te leren schrijven en lezen.

Speciaal voor kinderen

Junior Einstein

Online oefenen voor alle vakken van de basisschool voor groep 2 t/m 8.

de Jeugdbibliotheek

Lekker wegdromen in een boek? Of zoeken naar informatie over een onderwerp? Zoek het hier op.

JeugdBieb

Een verzameling informatieve websites, filmpjes en apps, boordevol weetjes en feiten. Zomaar leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.

Actuele Documentatiebank Jeugd

Een compleet overzicht van actuele dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het nieuws. Let op: De Actuele Documentatiebank Jeugd is alleen volledig te bekijken in de bibliotheek.

De Voorleeshoek

Bekende prenten- en informatieve boeken voor kinderen tot 10 jaar worden voorgelezen, ondersteund door bewegende beelden en klassieke muziek.

Yoleo

Yoleo biedt hybride e-boeken. De combinatie van tekst, audio en een meeleescursor (‘karaoke-lezen’) is uniek en werkt zeer positief bij kinderen die lezen lastig vinden.