1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Onze collectie

Digitale bronnen

Iets opzoeken in een online naslagwerk? Bladeren door gedigitaliseerde dag- en weekbladen? Kom naar onze vestigingen. Luister ook eindeloos naar muziek, pak een uittreksel van boeken of vergroot je kennis en vaardigheden. 

Op onze computers in de bibliotheek kun je een groot aantal digitale bronnen raadplegen. Gratis. Of je nu lid bent of niet. Thuis kun je bijna alle van onderstaande bronnen ook raadplegen als je lid bent van de bibliotheek. Om toegang te krijgen log je in met je pasnummer en wachtwoord.

Onderzoeken en Verdiepen

EBSCO

Een schat aan wetenschappelijke tijdschriften en andere publicaties. Alle denkbare vakgebieden, zoals ‘History’ en ‘Science’, maar ook ‘DIY – Hobbies and Crafts’ zijn grotendeels full-text beschikbaar.

Springer/BSL

Nederlandstalige medische vakbladen over bijvoorbeeld psychologie en sociale wetenschappen. Ook zijn er een zevental naslagwerken over de zorg opgenomen.

GALE

Krantenarchieven van o.a. Financial Times, the Economist en Times zijn te raadplegen. In Gale Reference Complete vind je digitale tijdschriften en publicaties, literatuur en andere primaire bronnen.

Zoek het op!

LiteRom

Recensies van boeken en interviews met schrijvers tref je aan in de NBD Biblion LiteRom.

Uittrekselbank

Uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland? Je vindt het in de NBD Biblion Uittrekselbank.

PressReader

Met PressReader krijg je gratis en onbeperkt toegang tot ruim 6.000 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in meer dan 60 talen.

Financieel Dagblad

Krantenartikelen van het Financieel Dagblad ouder dan 3 dagen zijn hier te doorzoeken en te lezen.

Delpher

Ruim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften.

Consumentenbond

In onze vestigingen kan je producten vergelijken en objectieve tests van de Consumentenbond inzien. Heel handig als je voor een nieuwe aankoop staat. Let op: Toegang tot dit bestand is alleen mogelijk binnen de publieksomgeving van de bibliotheek. Vanuit huis is de Consumentenbond niet beschikbaar.

Muziekweb

Op zoek naar dat ene nummer? Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland en biedt ruim 6 miljoen nummers aan. Thuis kun je naar fragmenten van 30 seconden luisteren en binnen de bibliotheek is alles volledig te beluisteren.

DBNL

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? DBNL herbergt een schat aan informatie.

Oefen, leer en ontwikkel

Theorie Rijexamen

Om je rijbewijs te kunnen halen, móet je slagen voor je theorie-examen. Hier kun je heel veel voor oefenen.

Oefenen.nl

Oefen met lezen, schrijven, rekenen en internetten. Leer tegelijkertijd over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

Speciaal voor kinderen

Junior Einstein

Online oefenen voor alle vakken van de basisschool voor groep 2 t/m 8.

de Jeugdbibliotheek

Lekker wegdromen in een boek? Of zoeken naar informatie over een onderwerp? Zoek het hier op.

JeugdBieb

Een verzameling informatieve websites, filmpjes en apps, boordevol weetjes en feiten. Zomaar leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.

De Voorleeshoek

Bekende prenten- en informatieve boeken voor kinderen tot 10 jaar worden voorgelezen, ondersteund door bewegende beelden en klassieke muziek.

Yoleo

Yoleo biedt hybride e-boeken. De combinatie van tekst, audio en een meeleescursor (‘karaoke-lezen’) is uniek en werkt zeer positief bij kinderen die lezen lastig vinden.

Spelling

Spelletjes zijn ideaal om op een uitsnede manier te leren spellen. Op deze website kunnen kinderen vele gratis spelletjes vinden om te oefenen met spelling. Door het grote aanbod is er altijd wel een spelletje te spelen.