Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Onze collectie

Digitale databanken

Iets opzoeken in een online naslagwerk? Bladeren door gedigitaliseerde dag- en weekbladen? Kom naar onze vestigingen. Luister ook eindeloos naar muziek, pak een uittreksel van boeken of vergroot je kennis en vaardigheden. 

Op onze computers kan je een groot aantal digitale bronnen raadplegen. Gratis. Of je nu lid bent of niet.

Zoek het op!

Consumentenbond

In onze vestigingen kan je producten vergelijken en objectieve tests van de Consumentenbond inzien. Heel handig als je voor een nieuwe aankoop staat.

Van Dale

De vertaling of betekenis van woorden in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans zoek je snel op in de digitale woordenboeken van Van Dale.

Winkler Prins

De digitale encyclopedie Winkler Prins is er in drie varianten. De Grote Winkler Prins is geschikt vanaf 15 jaar, de Studie Winkler Prins vanaf 10 jaar en de Junior Winkler Prins vanaf 6 jaar.

Publiekwijzer

Met de OCLC Publiekwijzer zoeken klanten in alle catalogi van alle Nederlandse bibliotheken.

Uittrekselbank

Uittreksels en informatie over auteurs uit binnen- en buitenland? Je vindt het in de NBD Biblion Uittrekselbank.

LiteRom

Recensies van boeken en interviews met schrijvers tref je aan in NBD Biblion LiteRom.

MuziekWeb

Op zoek naar dat ene nummer? Benieuwd wat een muziekstijl allemaal te bieden heeft? Muziekweb is dé muziekbibliotheek van Nederland. De catalogus biedt ruim 6 miljoen nummers die gratis te beluisteren...

Pressreader

Met Pressreader krijg je gratis en onbeperkt toegang tot ruim 6.000 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in meer dan 60 talen.

DocsOnline

Leden hebben in onze vestigingen (en binnenkort vanuit huis) gratis toegang tot 20 documentaires van DocsOnline. Over fotografie, geschiedenis, muziek, wetenschap en hedendaagse discussies en problematiek.

Speciaal voor kinderen

Studie Winkler Prins

Kinderen vanaf 10 jaar hebben heel veel aan de Studie Winkler Prins. Deze interactieve online encyclopedie bevat circa 9.500 artikelen. Een uitstekend hulpmiddel bij het maken van huiswerk, werkstukken...

Junior Winkler Prins

De Junior Winkler Prins is qua niveau en taalgebruik optimaal afgestemd op kinderen vanaf 6 jaar. Deze interactieve online encyclopedie bevat circa 1.500 artikelen. Handig voor een spreekbeurt of werkstuk....

Jeugd Uittrekselbank

In de Jeugd Uittrekselbank vind je honderden uittreksels van jeugdboeken en auteursportretten van jeugdboekenschrijvers.

Bereslim

Kinderen kunnen digitale prentenboeken bekijken en beluisteren via Bereslim: korte filmpjes met geluid, gebaseerd op bekende kinderverhalen.

JeugdBieb

Een verzameling informatieve websites, filmpjes en apps. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.

de Jeugdbibliotheek

Lekker wegdromen in een boek? Of zoeken naar informatie over een onderwerp? Zoek in alles wat we voor je hebben

Oefen, leer en ontwikkel

Slimme nieuwslezer

De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Speciaal gemaakt voor iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven en graag wil leren. Naast het actuele nieuws krijg je uitleg van moeilijke woorden....

Oefenen.nl

Oefen met lezen, schrijven, rekenen en internetten. Leer tegelijkertijd over onderwerpen als werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

Theorie.nl

Om je rijbewijs te kunnen halen, móet je slagen voor je theorie-examen. Oefenen dus. Heel veel oefenen. Via Theorie.nl bereid je je in de Bibliotheek heel goed voor!