Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Onze collectie

E-books lenen en lezen

Wist je dat je met jouw abonnement, zonder extra kosten, ook e-books kan lenen? 

Je bibliotheek abonnement geeft toegang tot de online Bibliotheek, waar je kan kiezen uit een grote collectie e-books. Het totaal aantal e-books dat geleend kan worden, is afhankelijk van het gekozen abonnement. Meer hierover kun je lezen in de e-books uitleenvoorwaarden.

Deze elektronische boeken kun je lezen op je tablet, smartphone, pc en laptop.

Eindeloos e-books lezen

Via de online Bibliotheek kun je kiezen uit een alsmaar groeiende collectie van inmiddels meer dan 20.000 e-books. Je kunt tot 10 e-books tegelijk lenen met een leentermijn van telkens drie weken. Lezen doe je op je pc of laptop, e-reader of via je smartphone of tablet. Aan jou de keus!

Heb je al een je al een basis- of compleetabonnement? Na registratie op de online Bibliotheek kun je direct e-books lenen. Nog geen lid? Ook dat is zo geregeld

Naar de e-books!

Tablet of telefoon

Om e-books te lezen op je tablet of smartphone gebruik je de e-booksapp van de bibliotheek (Google Play of App Store). 

  1. Kies een e-book in de online Bibliotheek.
  2. Leen het juiste formaat: voor tablet of smartphone (app).
  3. Open de app op je tablet of smartphone. Je e-book staat hier voor je klaar na verversen van de app. Zodra je het e-book in de app hebt binnengehaald, kun je het offline lezen. 

Lees meer over e-books op tablet of telefoon 

E-reader

Het grootste gedeelte van de e-book collectie van de online Bibliotheek is óók geschikt voor de e-reader. Bij elke boekbeschrijving zie je of je het e-book kan lezen op een e-reader. Of je filtert hierop in de catalogus.

Om de e-books op je e-reader te zetten, heb je de software van Adobe Digital Editions nodig. Daarom is het handig als je beschikt over enige computervaardigheden.   

Lees meer over e-books op je e-reader

Laptop of pc 

Heb je geen tablet, smartphone of e-reader? Of lees jij gewoon graag op je computer of laptop? Ook dat kan. 

  1. Kies een e-book in de online Bibliotheek.
  2. Leen het e-book in de juiste vorm: voor pc of laptop.
  3. Via je Boekenplank in je account open je het e-book in je browser. 

In je browser kan je eenvoudig bladeren, een pagina zoeken, de lettergrootte aanpassen en kiezen voor enkele of dubbele paginaweergave.