1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Onze collectie

Kijken & luisteren in de bibliotheek

Een onbeperkte voorraad kijk- en luistervoer. Dat vind je in de bibliotheek. Met bladmuziek, boeken over muziek, CD's en DVD's, luisterboeken, digitale muziektracks en nog veel meer. 

Muziek luisteren


In onze vestigingen kan je naar muziek luisteren via 
muziekweb.nl/luister op de PC's, je laptop of smartphone (niet voor Apple-toestellen). Wil je een CD reserveren uit onze collectie? Bekijk dan de resultaten van de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken in onze online catalogus.

Wil je een cd lenen die niet in onze collectie is opgenomen? Dan kan je deze via Muziekweb aanvragen. Je kunt de CD dan afhalen bij één van onze vestigingen. Bekijk hier al onze tarieven.

Zelf muziek maken

Bespeel je een instrument? Moet je auditie doen voor een rol in een musical? Of ben je op zoek naar dat ene liedje voor een bruiloft, jubileum, of andere gelegenheid? In onze collectie vind je bladmuziek voor (bijna) elk denkbaar instrument of zangstem in een groot aantal genres en moeilijkheidsgraden.

Ook hebben wij een bijzondere collectie bladmuziek voor volksmuziek, strijkinstrumenten (viool, cello etc.) en houten blaasinstrumenten (fluit, blokfluit, saxofoon etc.). Vind je zelf niet wat je zoekt? Vraag het ons gerust.

Luisterboeken

In onze collectie vind je ook luisterboeken voor jong en oud. In onze online catalogus filter je zoekresultaten op materiaalsoort luisterboek en kun je deze reserveren. Of bekijk de aanwinsten in de luisterboekcollectie eens ter inspiratie.

Films, muziek en series

In onze vestigingen kun je dvd's lenen met films, muziek, cabaret en series. Vind je niet wat je zoekt? Dan kun je een dvd reserveren via de online catalogus. Inspiratie nodig? Bekijk dan de aanwinsten in onze dvd-collectie.

Als bibliotheeklid kun je ook DVD's aanvragen uit de collectie van Filmbieb. Je kunt de DVD dan afhalen bij één van onze vestigingen. Bekijk hier al onze tarieven.