Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

 1. Home
 2. Bibliotheek
 3. Onze collectie

Kijken & luisteren in de bibliotheek

Een onbeperkte voorraad kijk- en luistervoer. Dat vind je in de bibliotheek. Met bladmuziek, boeken over muziek, cd's en dvd's, luisterboeken, digitale muziektracks en nog veel meer. 

Muziek luisteren


In onze vestigingen kan je naar muziek luisteren via 
muziekweb.nl/luister op de pc's, je laptop of smartphone (niet voor Apple-toestellen). Wil je een cd reserveren uit onze collectie? Bekijk dan de resultaten van de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken in onze online catalogus. Dit is gratis bij een compleet abonnement. Heb je een basisabonnement, dan kost dit € 0,50 per reservering.

Wil je een cd lenen die niet in onze collectie is opgenomen? Dan kan je deze via Muziekweb aanvragen (€ 2,00 per schijfje per leenperiode). Je haalt de cd af bij een van onze vestigingen.

Zelf muziek maken

Bespeel je een instrument? Moet je auditie doen voor een rol in een musical? Of ben je op zoek naar dat ene liedje voor een bruiloft, jubileum, of andere gelegenheid? In onze collectie vind je bladmuziek voor (bijna) elk denkbaar instrument of zangstem in een groot aantal genres en moeilijkheidsgraden.

Ook hebben wij een bijzondere collectie bladmuziek voor volksmuziek, strijkinstrumenten (viool, cello etc.) en houten blaasinstrumenten (fluit, blokfluit, saxofoon etc.). Vind je zelf niet wat je zoekt? Vraag het ons gerust.

Luisterboeken

In onze collectie vind je ook luisterboeken voor jong en oud. In onze online catalogus filter je zoekresultaten op materiaalsoort luisterboek en kun je deze reserveren. Of bekijk de aanwinsten in de luisterboekcollectie eens ter inspiratie.

Boeken, hoorcolleges en interviews kun je ook (gratis) luisteren via de LuisterBieb-appDe Luisterbieb is handig op alle momenten waarop je handen en ogen met andere dingen bezig zijn. Ook is de app geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. En scholieren kunnen ermee 'luisteren voor de lijst'.

Films, muziek en series

In onze vestigingen kun je dvd's lenen met films, muziek, cabaret en series. Vind je niet wat je zoekt? Dan kun je een dvd reserveren via de online catalogus. Inspiratie nodig? Bekijk dan de aanwinsten in onze dvd-collectie.

Als bibliotheeklid kun je ook dvd's aanvragen uit de collectie van Filmbieb (€ 4,50 per titel per leenperiode). Je haalt de cd af bij een van onze vestigingen.   

50 jaar Woodstock

Muziekweb blikt terug op het legendarische festival Woodstock, dat in 2019 vijftig jaar geleden plaatsvond. Het Woodstock festival dat 50 jaar geleden op 15 augustus 1969 aanving op het terrein van een zuivelbedrijf in het plaatsje Bethel in de staat New York, was niet het eerste grote popfestival in Amerika. Het kreeg met name een iconische status door de gelijknamige documentairefilm erover, die een jaar later in bioscopen over de hele wereld werd vertoond

Playlist

Klik hier om naar de 50 jaar Woodstock playlist van Muziekweb te luisteren.

 • Freedom (Richie Havens)
 • Coming into Los Angeles (Arlo Guthrie)
 • The fish cheer (Country Joe McDonald)
 • Soul sacrifice (Santana)
 • High time (Grateful Dead)
 • I put a spell on you (Creedence Clearwater Revival)
 • We're not gonna take it (The Who)
 • I'm going home (Ten Years After)
 • Wooden ships (Crosby, Stills, Nash & Young)
 • I shall be released (The Band)
 • Star spangled banner / Purple Haze (Jimi Hendrix)
 • Woodstock (Joni Mitchell)
 • Happiness in slavery (Nine Inch Nails)
 • Fire (The Red Hot Chili Peppers)
 • Beautiful People (Melanie Safka)