1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Rozet DigiTaalhuis

Moeite met lezen en schrijven?

Vind jij formulieren invullen lastig? Heb je moeite met (voor)lezen of schrijven? Je bent niet de enige: 1 op de 6 Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Rozet DigiTaalhuis helpt je graag als je beter wilt kunnen lezen en schrijven. Met informatie, advies, oefenmaterialen en activiteiten.

Kom naar een Rozet DigiTaalpunt

Nederlands lezen en schrijven heb je voor veel dagelijkse dingen nodig. Denk aan formulieren invullen, (sollicitatie)brieven of e-mails schrijven, voorlezen aan je (klein)kinderen of de juiste bus of trein nemen. Gelukkig is het nooit te laat om dit beter te leren. Kom naar een Rozet DigiTaalpunt, onze coaches beantwoorden je vragen graag.

Ook kan je op computers oefenen met taal. Dat kan in de bibliotheek, maar ook thuis met een gratis account voor Oefenen.nl

Lees meer over het DigiTaalpunt

Tip van Addy

'Zet je trots en schaamte opzij. En ga net als ik naar een taalpunt.'

Wie is Addy?

Addy van Meerten kreeg haar eigen glossy tijdens de Week van de Alfabetisering 2017. Ze is daardoor de beroemdste toiletjuf van Gelderland.

Tip van José

'Als je nog niet goed kunt lezen, pak gewoon de telefoon! Want praten kunnen we als de beste!' Dus: bel met Maria van Rozet, telefoon 06-518 06 891

Wie is José?

José Brunselaar is uitgeroepen tot Gelderse Taalheld 2018 door de Stichting Lezen & Schrijven. Omroep Gelderland interviewde José: 'Ik bedacht smoesjes om niet te hoeven schrijven'.