1. Home
 2. Bibliotheek
 3. Rozet DigiTaalhuis

Beter Nederlands leren spreken en lezen

Wil je de Nederlandse taal (beter) leren lezen en spreken? Kom naar het Rozet DigiTaalpunt. Je kunt oefenen met onze materialen, op computers en met elkaar in kleine groepjes. We helpen je graag verder.

Muhammad Hayek, deelnemer Taalcafé: "Ik vind het Taalcafé erg leuk en gezellig. Ik leer goed Nederlands maar ik help ook om anderen de taal te leren. Hoe? Veel praten met elkaar en spelletjes doen."

DigiTaalpunt

Heb je vragen over het leren van de Nederlandse taal? Op zoek naar oefenmaterialen? In het DigiTaalpunt helpen onze coaches je graag op weg:

Tijdens onze openingstijden kan je op computers ook zelfstandig oefenen met taalprogramma's of voor het inburgeringsexamen. Thuis oefenen kan ook: maak hiervoor een gratis account aan op Oefenen.nl.

Ga naar oefenen.nl

Samen spreken

In het Taalcafé oefen je op een ontspannen manier met Nederlands spreken. Er zijn vier niveaugroepen. We bekijken foto’s, doen een taalspelletje en praten over thema´s als tradities, kleding of wonen.

 • Rozet Presikhaaf: dinsdag 9.30-10.45 uur 
 • Rozet Kronenburg: dinsdag 10.15-11.30 uur
 • Rozet Presikhaaf: donderdag 9.30-10.45 uur 
 • Rozet Centrum: vrijdag 10.00-11.30 uur
 • Rozet Centrum: zaterdag 9.30-10.30 uur en 11.00-12.00 uur (voor niveau A2)

Lees meer over het Taalcafé

Lezen en spreken

In een Leeskring lees en bespreek je Nederlandse teksten of boekenEr zijn verschillende niveaus. 

 • Rozet Presikhaaf: dinsdag 9.45-10.45 uur 
 • Rozet Kronenburg: woensdag 10.00-11.00 uur
 • Rozet Centrum: zaterdag 10.30 - 12.00 uur (voor niveau A2)

In onze DigiTaalpunten kan je boeken lenen die speciaal gemaakt zijn voor mensen die Nederlands leren. 

Lees meer over de leeskringen

Het verhaal van Anwar

Anwar Manlasadoon uit Syrië was advocaat. Hij vluchtte in 2015 naar Nederland. Hij was (en is) regelmatig te vinden in Rozet. Inmiddels is hij student Industrieel product ontwerpen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en columnist voor De Gelderlander: 'Anwar burgert in'

Tips van Anwar

 1. Zoek heel veel contact met Nederlanders! Ook als je de taal nog niet goed spreekt. Je hoeft je nergens voor te schamen.
 2. Ga naar plekken toe waar veel Nederlanders zijn! Rozet was voor mij de juiste plek. Daar zijn altijd mensen die lezen, leren en je willen helpen met taal.
 3. Lees veel! Dan onthoud je het veel beter.
 4. Durf te praten! 'Nee heb je, ja kun je krijgen. Het komt altijd goed.' 

Wist je dat...

...je korting kunt krijgen op een bibliotheekabonnement, als je een (inburgerings)cursus volgt bij een erkend instituut?

Klik voor meer informatie