Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Speciaal voor de jeugd

Voorleespret voor baby´s en peuters

Samen een boekje lezen, plaatjes kijken en versjes leren... Het is niet alleen gezellig, maar ook erg goed voor de taalontwikkeling van je kindje. 

rozet brabbels

ROZET b[R]abbels

Jong starten met taal en voorlezen, geeft je kind een voorsprong waar het een leven lang voordeel van heeft. Rozet B[r]abbels biedt je activiteiten en materialen om lekker samen met taal aan de slag te gaan.

Iedere week zijn er activiteiten in Rozet Centrum, Presikhaaf en Kronenburg waar je gratis bij kunt aanschuiven.

Lees meer en doe ook mee!

Inspiratieochtend: meertalig opvoeden

Welke talen wil ik dat mijn kind leert? Wat kan ik doen bij het taal-leren? Mijn kind praat twee talen tegelijk, is dat een voordeel of niet? Welke voordelen of problemen kunnen er op school ontstaan als mijn kind meerdere talen spreekt? Samen gaan we opzoek naar de antwoorden van deze en andere vragen rondom meertalig opvoeden. Deze inspiratieochtend op donderdag 29 augustus in Rozet Presikhaaf wordt verzorgd door logopedist Marga van Stichting Pas. De toegang is gratis, maar meld je wel even aan.

Klik voor meer informatie en om je gratis in te schrijven

Collectie vol (voor)leesplezier

Een collectie met kleurrijke babyboekjes, mooie prentenboeken, fantasierijke voorleesboeken en educatieve speelmaterialen... je leent ze gratis in de bibliotheek.

Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek. Voor baby's is er het speciale BoekStart-koffertje.

Maak je kind gratis lid

Baby- en peuterboeken

Houdt je peuter erg van olifanten, fietsen of reuzen?

Zoek je een prentenboek over zindelijkheid, gezinsuitbreiding of vakantie? Of kun je gewoon wat inspiratie gebruiken? We helpen je graag op weg:

Tips voor ouders

Naast een uitgebreide collectie voor je kind, heeft de bibliotheek een schat aan informatie voor jou als ouder.

Je vindt bij ons boeken over o.a. opvoeden, gezonde voeding  en creatieve activiteiten. Ook geven we je graag tips over (voor)lezen en gebruik van digitale media: