Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Speciaal voor de jeugd
  4. B[r]abbels: 0 t/m 3 jaar

BoekStart voor baby's

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen. Daarom ontvang je als je baby ongeveer 3 maanden is, een waardebon voor het BoekStart-koffertje van de gemeente. Kom met de waardebon naar de bibliotheek, maak je baby gratis lid en ontvang het BoekStart-koffertje.

Voor 0 tot 4 jaar

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

Voorlezen loont!

Veel ouders stellen voorlezen uit tot hun kind twee of drie jaar oud is. Uit onderzoek blijkt echter dat (vroeg) voorlezen loont. Ouders die hun baby al voor dat deze acht maanden oud is voorlezen, kinderen hebben die hoger scoren op taal. Al na vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat.

Lees meer over BoekStart

Voorlezen...

  • is een warm moment samen
  • geeft baby’s informatie over de wereld om hen heen
  • oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen
  • prikkelt de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden
  • stimuleert de taalontwikkeling