Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Speciaal voor de jeugd

Ben jij al een Verhalenvanger?

Ben jij nieuwsgierig en altijd hongerig naar een nieuw verhaal? Word dan Verhalenvanger! Verhalenvangers verzamelen verhalen: door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te doen. Dat wil jij toch ook?!

Als Verhalenvanger...

  • krijg je een superleuk Verhalenvangerspaspoort
  • kun je meedoen aan de activiteiten
  • kun je alle verhalen lenen uit de bieb
  • krijg je onze speciale nieuwsbrief

Nieuwsgierig? Kom naar de bieb, haal een gratis paspoort en vang mee! Je kunt Verhalenvangers ook volgen op Facebook.

Meld je (gratis) aan als Verhalenvanger!

Kinderboekenweek: Reis mee!

Van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober is het weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema: Reis mee! Samen zetten we deze week alle kinderboeken in het zonnetje. We openen de week woensdag 2 oktober in Rozet Kronenburg. De rest van de week kan je meedoen aan een BoekenBlindDate, swingen in de Uit-Je-Dak-Disco, luisteren naar en vragen stellen aan kinderboekenschrijfster Martine Letterie en kijken naar een voorstelling waarin dans en verhaal samenkomen. Doe je ook mee?

Bekijk het programma

kinderboekenweek
paspoort

Verzamel stempels

Verhalenvangers verzamelen verhalen: door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te doen.

Doe mee aan de activiteiten en missies. Zo spaar je stempels in je paspoort. Spaar voor een Vangersdiploma, -drinkfles of -rugzak! En wil je meedenken over nieuwe activiteiten? Kom dan bij de Denktank!

Spaar mee!

 

in beweging

Thema: Reis mee!

Ter land, ter zee en in de lucht... in september en oktober gaan we samen op reis. Met activiteiten waar je van in beweging komt.

Bekijk alle activiteiten

Leestips & hulp

Waar hou jij van? Verhalen over dieren, superhelden, verre landen, fantasiewerelden, liefdesverdriet of science fiction? In de bibliotheek vind je altijd een mooi of spannend boek. En kom ook langs voor leuke moppen- en stripboeken.

Moet je een spreekbeurt houden of werkstuk maken voor school? Dan helpen we je ook graag. Met boeken bomvol informatie én handige links.

Bekijk de tips 

Schoolverhalen

Weet je waar je ook veel nieuwe verhalen hoort? Op school :-) !
En met je biebpas kan je nu ook in de bibliotheek en vanuit huis (gratis) oefenen met alle vakken van school. Ben je niet zo goed in rekenen? Of vind je de taallessen heel moeilijk? Geen paniek, want Junior Einstein kan je helpen. Je logt in met je biebpasnummer en wachtwoord. Veel succes.

Inloggen op Junior Einstein

Ik lees! Yoleo

Lezen wordt nog leuker met Yoleo. Ook als je eigenlijk niet zo van lezen houdt. Je verdient leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus.

Je kunt Yoleo gratis gebruiken met je pasnummer en wachtwoord: www.yoleo.nl