1. Home
  2. Bibliotheek
  3. Speciaal voor de jeugd

Ben jij al een Verhalenvanger?

Ben jij nieuwsgierig en altijd hongerig naar een nieuw verhaal? Word dan Verhalenvanger! Verhalenvangers verzamelen verhalen: door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te doen. Dat wil jij toch ook?!

Maak een ‘WORDEN WAT JE WIL’ selfie in Studio ROZET

Weet jij al wat je wilt worden als je later groot bent? Die vraag krijg je vast heel vaak. Je maakt een zelfportret in de professionele studio in Rozet.

Wat is een zelfportret?
Een foto van jou die laat zien je later wilt worden.
Je bent herkenbaar voor anderen.
JIJ bepaalt hoe het eruit ziet.
Je laat zien wat JIJ wil worden.
Kleding, voorwerpen, houding en gezichtsuitdrukking zijn belangrijk.
Je maakt de foto zelf met een lange draadontspanner.

Locatie: ROZET Centrum 3de etage
Datum: 16 oktober
Tijdstip: van 10:30 tot 12:30 of van 13:00 tot 15:00

Aanmelden

Download de lesbrief Bekijk de flyer

Rozet KlooiLab Thuis in de zomer

In het kader van SONSBEEK 20-24 heeft Rozet een Klooilab mediakunstproject ontwikkeld dat kinderen thuis kunnen uitvoeren.
In dit project kunnen kinderen/jongeren van 8-14 jaar een geluidstrack maken bij een van de 6 archiefbeelden van Sonsbeek beeldententoonstelling.

Maak nieuw geluid bij oude kunst!
Het geluid van Sonsbeek.
Volg de Prezi en stuur je MP3 voor 1 september naar kunstgeluid@rozet.nl

Verhalenatelier Workshop Aankleedpoppetjes

Door Anne Luchies

Welke kleren draag jij het liefst? Een cool shirt met een toffe broek en sneaker er onder, of misschien wel een jurkje met strepen en laarsjes? Teken jezelf en kleertjes voor jezelf van papier. Je eigen aankleedpoppetje dus. Die teken je natuurlijk helemaal zelf. Of… gebruik de pdf-jes als voorbeeld. Knip je tekening uit, kleur in en vouw. Gebruik eventueel wat lijm voor glitters of andere versiersels die jouw kleertjes helemaal af maken.

Aankleedpoppetje - Meisje (pdf)
Aankleedpoppetje - Jongen (pdf)

Leestips & hulp

Waar hou jij van? Verhalen over dieren, superhelden, verre landen, fantasiewerelden, liefdesverdriet of science fiction? In de bibliotheek vind je altijd een mooi of spannend boek. En kom ook langs voor leuke moppen- en stripboeken.

Moet je een spreekbeurt houden of werkstuk maken voor school? Dan helpen we je ook graag. Met boeken bomvol informatie én handige links.

Bekijk de tips 

Schoolverhalen

Weet je waar je ook veel nieuwe verhalen hoort? Op school :-) !
En met je biebpas kan je nu ook in de bibliotheek en vanuit huis (gratis) oefenen met alle vakken van school. Ben je niet zo goed in rekenen? Of vind je de taallessen heel moeilijk? Geen paniek, want Junior Einstein kan je helpen. Je logt in met je biebpasnummer en wachtwoord. Veel succes.

Inloggen op Junior Einstein

Ik lees! Yoleo

Lezen wordt nog leuker met Yoleo. Ook als je eigenlijk niet zo van lezen houdt. Je verdient leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus.

Je kunt Yoleo gratis gebruiken met je pasnummer en wachtwoord: www.yoleo.nl

Speelgoed én boeken lenen

Wist je dat je in Rozet Kronenburg ook de Speelotheek vindt? Met je bibliotheekpas (en een speelgoedabonnement bij Het Speelpunt) kan je gelijktijdig speelgoed én boeken lenen. 

Lees meer over de Speelotheek