Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

 1. Home
 2. Bibliotheek
 3. Speciaal voor de jeugd
 4. Verhalenvangers: 4 t/m 12 jaar

Verhalenvangers on Tour

Ga je mee vakantieverhalen verzamelen door heel Arnhem? Dit jaar gaan we op vakantie in eigen stad! Teken je eigen vakantieverhaal, leer coole trucjes met een hoelahoep of doe mee aan een toffe theaterworkshop. En dat is nog maar een klein deel van het programma! Hieronder vind je het hele programma per datum. Meedoen is gratis, maar even aanmelden is (vanwege COVID-19 maatregelen) wel verplicht.

Aanmelden

 

Meedoen is gratis, maar vanwege COVID-19 is aanmelden wel verplicht. Via onderstaande button kun je je aanmelden.

 

Ja, ik kom naar de Verhalenvangers on Tour!

Programma

23 juli (Klarendal)

14.00 - 16.00 uur

30 juli (Malburgen)

14.00 - 16.00 uur

6 augustus (Schuytgraaf)

14.00 - 16.00 uur

13 augustus (Presikhaaf)

14.00 - 16.00 uur

20 augustus (Geitenkamp)

15.00 - 17.00 uur

Woordenwinkeltje

Woordenwinkeltje

Woordenwinkeltje

Woordenwinkeltje

Woordenwinkeltje

Theaterworkshop: Pompado

Theatervoorstelling "Niewaar"

Kinderwijkteam: Plastic speelgoed

TikTok Workshop

Kinderwijkteam: Plastic speelgoed

Bellenblaas

Vitanos: Speedy Bites

Vitanos: Speedy Bites

Vitanos: Speedy Bites

Workshop "De Wegloopkast" door Lilian Regtvoort

Knutselworkshop "Coole mondkapjes" van Anne Luchies

Hoelahoep Workshop van LaHoop

Knutselworkshop "Zomerse pop-up kaart" van Anne Luchies

Hoelahoep Workshop van LaHoop

Knutselworkshop van Anne Luchies

Jeugdbibliobus

Knutselworkshop "Knotsgekke inwoners van Arnhem" van Anne Luchies

Jeugdbibliobus

Theaterworkshop: Pompado

Jeugdbibliobus

 

 

 

Waterballonnengevecht

 

 

Workshop "Hoezo Jaloers!?" door Annette van het Hull en Lilian Regtvoort

 

Workshop: "Hoezo Jaloers!?" door Annette van het Hull en Lilian Regtvoort

 

 

 

 

Europaquiz, bellenblazen, disco en voorlezen bij de Oosthof

 

 

 

 

Theater: Walking Faces - de tijd verloren

 

 

 

Jeugdbibliobus

 

Speurtocht: Op zoek naar Wally (4 - 7 jaar)

 

 

 

 

Sportieve activiteit van Sportbedrijf

 

 

 

 

Rond de wereld met Rijnstad

 

 

 

 

Jeugdbibliobus

 

 

Locaties

Klarendal: De Leuke Linde - Onder de Linden 2, Arnhem

Malburgen: Grasveld ter hoogte van De Malburcht, Graslaan, Arnhem

Schuytgraaf: Winkelcentrum Schuytgraaf (AH), Fortunastraat 37, Arnhem

Presikhaaf: MFC Presikhaven, Laan van Presikhaaf 7, Arnhem. Een deel van de activiteiten vindt plaats bij locatie De Oosthof, Kinderkamp 9, Arnhem.

Geitenkamp: MFC De wetering, Bonte Wetering 89, 6823 JC Arnhem

Het programma toegelicht

 • Bellenblaas:
  Blaas jij de allergrootste bellen van Arnhem? Tijdens Verhalenvangers on Tour kun je lekker spelen met zeepsop en super grote bellen blazen met XXL bellenblaas.
 • Jeugdbibliobus
  De Jeugdbibliobus is een echte bibliotheek op wielen! Stap binnen in de bus en vind honderden kinderboeken, die je mag lenen om mee naar huis te nemen. Zo heb je ook na de Verhalenvangers on Tour nog mooie verhalen om te lezen.
 • Kinderwijkteam: Plastic speelgoed
  Wist je dat je van oud plastic heel leuk nieuw speelgoed kunt maken? Plastic afval vermalen we met een versnipperaar tot korrels en die smelten we weer om tot nieuwe voorwerpen. Zo ga jij naar huis met nieuw speelgoed!
 • Knutselworkshop "Coole mondkapjes" van Anne Luchies:
  Je ziet ze overal en in alle maten. En ze zijn bijvoorbeeld gemaakt van stof, papier of plastic. In bus en trein kun je niet meer zonder. Juist ja, een mondkapje. Kinderen mogen zonder, maar zou het niet te gek zijn toch een gek mondkapje voor jezelf of misschien wel je oma die bijna jarig is, je lieve papa of de buurvrouw die je eens wil bedanken voor de lekkere kersen uit de tuin. Gebruik je fantasie en maak iets heel geks of moois.
 • Knutselworkshop "Knotsgekke inwoners van Arnhem" van Anne Luchies
  Wie kan de vrolijkste, mooiste of gekste inwoners van onze stad Arnhem maken? We gaan stapelbare kubussen knippen, plakken en tekenen. Maak jij een acrobaat met een boevengezicht en kikkerbenen of bijvoorbeeld een lerares met een 'sterkste man' lichaam en kronkelwbenen? Het mag allemaal. En je mag ook je vriendjes en vriendinnetjes een hoofd, lijfje of benen laten tekenen. Eens kijken wat er uit deze stapelbare kubussen komt...
 • Knutselworkshop "Zomerse pop-up kaart" van Anne Luchies
  Waar ga jij deze zomer vakantie vieren? Ga je kamperen, naar het strand of blijf je thuis en ga je dagtripjes doen? We vouwen, knippen, tekenen een popup-kaart met jouw mooiste vakantiegroet er op. Zodra je de kaart opent, springt er een soort tafereeltje naar voren met bijvoorbeeld palmbomen, een tentje, schelpjes of iets anders wat jij leuk vindt. Je kunt het zo gek niet bedenken.
 • Europaquiz, bellenblazen, disco en voorlezen bij de Oosthof (Kinderkamp 9 in Presikhaaf)
  Ken jij alle hoofdsteden in Europa? Doe dan mee met de grote Europaquiz bij de Oosthof! Of dans mee in de disco, blaas bellen of luister naar een mooi verhaal.
 • Rond de wereld met Rijnstad
  Kom meespelen met het Surinaamse spel Djoel, doe mee aan de Argentijnse polaroid-fotoshoot, knutsel een Zuid-Amerikaanse lama en doe mee aan de landenquiz!
 • Speurtocht: Op zoek naar Wally (4 - 7 jaar)
  Wally zit verstopt in Presikhaaf! Kun jij Wally vinden?
 • Sportieve activiteit van Sportbedrijf
  Hier volgt nog een omschrijving.
 • Theatervoorstelling "Niewaar!?"
  Als Noortje wordt uitgenodigd om auditie te doen voor een talentenjacht op tv, lijkt alles in haar leven fantastisch te lukken. Wanneer ze voor deze auditie gaat samenwerken met Simon uit haar klas en ze minder tijd blijkt te hebben voor haar BFF Nienke, lijkt er echter iets compleet mis te gaan… Dit kan ‘niewaar’ zijn!
 • Theaterworkshop: Pompado
  Hou je van theater? Doe dan mee met de workshop van Pompado, waarbij je dansend en swingend de vloer op gaat!
 • Theater: Walking Faces - de tijd verloren
  Een muzikale fysieke scene over tijd, vergeten en nabijheid. De installatie is als ‘n grote speeldoos en met de tijd verbonden, alles draait, piept, knarst…Mime: Sjoerd Schwibettus en Stephanie Kersbergen. Muziek: Marten Vellema. Compositie: mede van Anoushka Wielink-Claire Heggen
 • Vitanos: Speedy Bites
  Speedy Bites zijn eenvoudige kleine hapjes van groente, fruit en/of  kruiden die je zelf kunt maken in 3-5 minuten. Dat is leuk om te doen, super lekker en je leert ook nog eens meer over eten.
 • Woordenwinkeltje:
  Ga samen met je peuter (2,5 tot 4 jaar) op creatieve manier aan de slag met woorden. Een kunstenaar begeleidt deze activiteit rondom het thema “samen spelen”. Spelenderwijs komen diverse woorden aan bod. Je kind leert veel nieuwe woorden en jij wordt als ouder geïnspireerd over hoe je zelf taal op eenvoudige wijze kunt stimuleren.
 • Waterballonnengevecht
  Leuk én lekker verkoelend: een waterballonnengevecht.
 • Workshop: De Wegloopkast door Lilian Regtvoort
  Schrijfster Lilian Regtvoort neemt je mee op haar voorleesverhalenreis waarin de wegloopkast de hoofdrol speelt. Met allerlei gekke attributen ga je daarna jouw eigen verhaal vertellen en wordt er een filmpje van gemaakt dat iedereen kan bekijken. 
 • Workshop: Hoelahoep
  Misschien heb je al wel eens gehoelahoept met een hoepel om je middel, maar er kan nog veel meer! Hoepelen om je armen of benen, dansend hoepelen of trucjes waarbij het lijkt alsof de hoepel zomaar blijft zweven… Marieke van LaHoop leert jou alle trucs!
 • Workshop: Hoezo Jaloers!? door Annette van het Hull en Lilian Regtvoort
  Schrijfster Annette van het Hull vertelt uit haar boek Jaloers, waarin 4 vriendinnen met elkaar op zomerkamp gaan en alles anders loopt dan verwacht. Hierna kunnen jullie vragen stellen. Samen met schrijfster Lilian Regtvoort gaan jullie dan een eigen gebeurtenis schrijven die over vriendinnen en de zomer gaat. Annette van Hull kiest de winnaar uit 3 verhalen.
 • Workshop: TikTok
  Wil jij coole TikTok video’s maken waarmee je opvalt? Volg dan tijdens Verhalenvangers on Tour de TikTok workshop! Een echte animator leert jou alle tips & tricks voor challenges en duetten.