Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

Programma The Big Draw Arnhem 2020

The Big Draw is een wereldwijd evenement dat geheel in het teken staat van tekenen in al haar vormen: Van doodling tot graffiti. En het leuke is dat echt iedereen kan tekenen!

Informatie

Alle informatie over de activiteiten, workshops en tentoonstellingen tijdens The Big Draw Arnhem vind je op de website of Facebook.

Jong en oud doen mee. Dit jaar ook in Arnhem. Rozet en Museum Arnhem presenteren samen een mooi programma, waaronder allerlei soorten workshops, ramenroute, tentoonstellingen en de Street Art Jam.

Bekijk de aftermovie hiernaast!

Arnhem Graffiti Jam

Professionele graffitikunstenaars uit Arnhem en omgeving gaan aan de slag om de muren achter foodhall Arnhem een opfrisbeurt te geven.

Kom zaterdag 19 september kijken hoe zij te werk gaan, en ga tussen 13:00 - 15:00 uur zelf aan de slag tijdens de graffiti workshop door Verfbrigade.

Dag: zaterdag 19 september
Tijd: 10:00 - 17:00 uur
Locatie: Ter hoogte van De Nieuwstraat

Deelnemende kunstenaars zijn Sander Valentijn, Coen Dolman, Fernando Leon, Don Slizerone, Nesta, Trendkill Stencils en Combolution.

Workshop graffiti met de Verfbrigade

De professionele streetartists van de Verfbrigade leren je stap voor stap hoe je een graffiti piece maakt. Je gaat zelf aan de slag met het ontwerp en vervolgens spuit je dit ontwerp op een houten plaat. Na afloop mag je uiteraard je piece mee naar huis nemen. 

Er zijn 10 plekken voor deze workshop beschikbaar dus meld je snel aan!

Voor materialen, verf, spuitbussen, mondkapjes wordt gezorgd. Doe oude kleding aan die vies mag worden.

Voor 10 jaar en ouder.

Datum: zaterdag 19 september 2020
Tijd: 13:00 – 15.00 uur
Locatie: zandvlakte naast de foodhall Arnhem

Workshop monotype met De Printplaatz

De Printplaatz is een rijdend atelier in de vorm van een oldtimer Mercedes bus. Tijdens The Big Draw wordt er vanuit deze bus een workshop monotype gegeven, voor kinderen. Monotype is een druktechniek waarbij er eenmalige afdrukken worden gemaakt van de creaties van de kinderen, met een oude drukpers.

Deze workshop is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Deelname is gratis maar wees er snel bij want vol is vol.

Datum: zaterdag 19 september 2020
Tijd: 13:00 – 15:30 uur
Locatie: Voor de ingang van Rozet

Workshop raamtekeningen maken voor kids met Abe

Wat is er nou leuker dan op een raam tekenen? En het is extra leuk als je tips & tricks van een echte striptekenaar krijgt. En die striptekenaar is Abe Borst.
Hij is stripmaker, illustrator en docent en tekent onder andere voor Kidsweek de strip Zoo & Zo samen met Ype Driessen, voor Presikhaaf University en World Street Painting Festival.
In het album Smikkelen en Smullen tekende hij zijn favoriete gerechten.

Hou je van tekenen, schrijf ja dan in voor deze superleuke workshop. Vergeet niet je telefoon of camera mee te nemen want dan kun je je meesterwerk meteen op insta posten! 

Deze workshop is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Deelname is gratis maar wees er snel bij want vol is vol.

Datum: zaterdag 19 september 2020
Tijd: 13:00 – 15:00 uur
Locatie: Rozet

Onkruid vergaat niet – karton & krijt workshop

Bouw mee aan een levensgroot diorama! Kunstenaars Mirka Farabegoli & Krista Burger gaan met je aan de slag met gerecycled karton en witte krijtstiften om een ruimte vullende installatie te maken. Onder het thema "onkruid vergaat niet" ga je aan de slag met hybride plantvormen, gemuteerd met dieren en objecten die ontstaan aan de rafelranden van de beschaving: je ontwerpt nieuwe vormen en snijdt ze uit bruin karton, aangevuld met witte lijnen en patronen.

Deze workshop is voor volwassenen

Datum: zaterdag 19 september 2020
Tijd: 13:00 – 15:30 uur
Locatie: Rozet

Museum Arnhem presenteert: Pop-up tentoonstelling 'Achter de schermen'

Museum Arnhem toont in de pop-up tentoonstelling ‘Achter de schermen’ bijzondere ontdekkingen uit de collectie. Speciaal voor The Big Draw toont het museum in de maand september diverse schetsen van bekende kunstenaars waaronder Maria Roosen & Ad Gerritsen in de sluisvitrine van Erfgoedcentrum Rozet. Kom de tekeningen bekijken, laat je inspireren en maak zelf je eigen tekening! De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

The Big Draw Arnhem Ramenroute

Het centrum van Arnhem wordt een groot openluchtmuseum. Tijdens The Big Draw zie je in het centrum kunstenaars live aan het werk waar ze op de ramen van panden de mooiste tekeningen maken. En dus ook bij Rozet.

De kunstenaars die bij Rozet de ramen van een meesterwerk gaan voorzien zijn:
Daisy Koenders, Mirka Farabegoli, Livia Matze, Krista Burger, Sophia Janatti, Abe Borst, Don Slizerone en de jongeren van InDifferent.

Ramenroute De Drieslag

Ook bij de Drieslag in Malburgen zie je kunstenaars aan het werk tijdens The Big Draw Arnhem ramenroute.

De kunstenaars die bij de Drieslag de ramen van verschillende winkels van een meesterwerk voorzien zijn: Maya Kraaijenbrink, Maaike Lucifera, Catherine Willemse, Coen Dolman, Jonah en Rishi Durga.

InDifferent
InDifferent is een community van leerlingen die opkomen voor diversiteit, inclusie en respect op school. Door leuke en informatieve acties, activiteiten en evenementen brengt InDifferent jongeren samen in een inclusieve sfeer met als doel een sterke en positieve community te vormen.
Kunst en taal zijn mooie middelen om een gesprek op gang te brengen. Ze staan centraal bij alles wat we doen. Want door te ontdekken wat anderen hebben gemaakt kun je geïnspireerd raken. En door zelf kunst te maken kun je je uitdrukken en anderen inspireren.

InDifferent maakt tijdens The Big Draw samen met jongeren een ‘gesamkuntswerk’ op de ramen van Rozet waarin actuele thema’s in beeld gebracht worden

De ramenoute wordt gemaakt tussen 14 en 19 september