Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn vanaf maandag 11 mei weer geopend. Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Erfgoed

Collage van Arnhem

Het coronavirus zet ons leven flink op zijn kop. We werken thuis, geven thuis les en besteden ook onze vrijetijd in en om het huis. Een unieke situatie die we niet eerder meegemaakt hebben. Erfgoedcentrum Rozet wil deze situatie vastleggen in honderden foto’s: de collage van Arnhem. Help je mee? 

Hoe werkt het?

We vragen je om op Koningsdag, maandag 27 april, een foto te maken van het uitzicht vanuit je voordeur, volgens de onderstaande gebruiksaanwijzing.

  1. Open je voordeur* en ga op de drempel staan.
  2. Maak vanuit die positie een liggende foto (met een camera, of je mobiele telefoon) recht vooruit naar buiten.
  3. Stuur de foto via e-mail (collagevanarnhem@rozet.nl) of WhatsApp (06-26963986), onder vermelding van je straatnaam, huisnummer en postcode. Je straatnaam wordt gedeeld als locatie, je postcode en huisnummer niet. We slaan de persoonlijke gegevens niet op en publiceren deze ook niet.
  4. Je foto wordt ter beschikking gesteld aan Erfgoedcentrum Rozet en wordt getoond in de collage van Arnhem. Op de dag van de Arnhemse geschiedenis (zaterdag 10 oktober) presenteren we de collage van Arnhem.

*Kies de deur die je als voordeur beschouwt. Dat kan bijvoorbeeld ook de voordeur van het appartementencomplex zijn waar je woont.

Jaarlijkse foto’s

Met het maken van foto’s op Koningsdag gaat het project ‘Collage van Arnhem’ van start. Erfgoedcentrum Rozet zal jaarlijks Arnhemmers oproepen een foto vanuit de voordeur te maken. Zo creëren we een zicht op de stad door de jaren heen. Een tijdsbeeld van de jaren ’20 van de 21e eeuw.

‘Collage van de stad’ is een idee van Besiendershuis Nijmegen.