Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

Introductiecollege Taal door Wim Daniels

29-10-2019 -

Taalkundige, schrijver en cabaretier Wim Daniëls over de geschiedenis en toekomst van het Nederlands (en hoe zit het daarbij met de laaggeletterdheid?)

Wim Daniels: "Als het gaat om de ontwikkeling van de taal, kijk je ook altijd naar de scholing van mensen. De leerplicht in Nederland kwam er pas in 1901 en hield toen in dat je vanaf je 6e levensjaar verplicht zes jaar onderwijs moest volgen. Dat was niet veel. Mijn ouders hebben aan die leerplicht voldaan, maar moesten daarna meteen gaan werken. Ik kom zelf dan ook uit een laaggeletterd gezin, waarin ook geen boeken voorhanden waren. In welke zin leveren laaggeletterden toch ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een taal?"

Datum: dinsdag 29 oktober 2019
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Prijs: € 15
Locatie: Rozet

Aanmelden

 

 


Vijf wetenschappers in 5 colleges over Taal! Wim Daniëls, Michael van Balken, Niels Schiller, Jos van Berkum en Marc van Oostendorp belichten allerlei kanten van dit onderwerp, waar we allemaal elke dag mee te maken hebben.


Schrijf je in voor de hele reeks en ontvang 1 college gratis!

Aanmelden passe partout

Delen op social media