Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Onderwijs

Durven Verwonderen

Rozet heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met de inzet van het creatieve proces binnen de (kunst)vakken. Onze kennis, vaardigheden en praktijkvoorbeelden delen we graag met jou tijdens een interactieve middag op woensdag 9 oktober! Doe nieuwe inzichten op, deel je eigen ervaringen en vergroot je netwerk. Deze middag wil je niet missen.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras trapt de middag af met een boeiend onderzoek over creativiteit als onderdeel van elk leerproces.
Daarnaast kun je zelf aan de slag tijdens een van inspirerende workshops. Ga aan de slag met ‘het verschrikkelijke verhaal’ en ontdek hoe je de schrijfvaardigheid en woordenschat van kinderen kunt verbeteren. Laat je verwonderen door kunst en kom erachter met welke vragen je de verbeelding van kinderen kunt prikkelen. Of maak kennis met verschillende danselementen tijdens de danstraining voor leerkrachten.

Dat het creatief proces hét uitgangspunt is voor cultuureducatie hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Het laat leerlingen hun eigen creativiteit ontwikkelen, onderzoeken en vormgeven. Maar hoe breng je dit proces in praktijk? En hoe kun je naadloos aansluiten op de vraag vanuit school? Wat kun je leren van anderen? Schrijf je in en laat je inspireren.

Programma

 

13 uur inloop in Theater aan de Rijn (Rijnstraat 42) met thee, koffie en iets lekkers
13.30 uur opening
14.00 -15.15 uur Lezing Mark Mieras ‘Creativiteit hoe werkt dat?’. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen aan Mark.
15.30-16.45 uur workshops beeldend, dans, digitale media, muziek, taal en theater in Rozet en bij onze buren Theater a/d Rijn
17.00 uur afsluiting en borrel

Inschrijven

 

 

Let op: 
Heb je je ingeschreven en kun je onverhoopt niet? Laat het ons uiterlijk 24 uur voor aanvang van de conferentie weten (mail naar carla.witjes@rozet.nl). Bij latere of geen afmelding zijn we genoodzaakt de gemaakte onkosten door te berekenen.

Wat levert deze dag je op?

  • inzicht in creativiteitsontwikkeling van kinderen
  • praktische handvatten voor (kunst)lessen volgens de fases van het creatieve proces
  • inspiratie om de volgende dag direct mee aan de slag te gaan.

Voor wie?
Leerkrachten en directies in het basisonderwijs.