Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

In verband met het corona-virus, zijn alle Rozet-vestigingen tot en met maandag 6 april 2020 gesloten. Klik hier voor meer informatie
  1. Home

Rozet tot en met dinsdag 28 april gesloten

Naar aanleiding van de nieuw aangekondigde maatregelen op zondag 15 maart en in overleg met gemeente Arnhem hebben we helaas moeten besluiten om alle locaties van Rozet in eerste instantie te sluiten tot en met 6 april. Na de persconferentie van maandag 30 maart, is onze sluiting verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020. We volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De sluiting geldt voor Rozet Centrum, Rozet Kronenburg en Rozet Presikhaaf. Ook de bibliobus zal vanaf nu niet meer rijden. Alle door Rozet georganiseerde activiteiten worden ook geannuleerd.

Vraag en antwoord

Hieronder vind je antwoord op de belangrijkste vragen. Je kunt ook een e-mail sturen naar communicatie@rozet.nl (vermeld indien van toepassing ook het lenerspasnummer in de e-mail).

Ik wil graag naar Rozet, kan dat?
Nee, dat kan helaas niet. Rozet is gesloten. Dat betekent dat alle Rozetvestigingen en faciliteiten zoals bibliotheken, Erfgoedcentrum, biebbus en algemene studieplekken tot en met 28 april niet toegankelijk zijn voor het publiek. Datzelfde geldt ook voor al onze activiteiten en evenementen. Houd onze social media en deze pagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom onze activiteiten en evenementen.

Waarom sluit Rozet?
Op zondag 15 maart kondigde het RIVM nieuwe richtlijnen aan. De sluiting van Rozet ligt in lijn met dit advies. Bovendien staat voor Rozet de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop. Dat is de belangrijkste motivatie om over te gaan tot dit besluit.  

Ik heb een workshop/activiteit/lezing geboekt in de periode tot en met 28 april. Wat nu?
Je krijgt in dit geval persoonlijk bericht over het verzetten of annuleren van de cursus. Vóór 7 april ontvang je hierover meer informatie.  

Ik heb boeken geleend waarvan de leentermijn verloopt in de periode tot en met 28 april. Wat kan ik doen?
Geen zorgen! Rozet verlengt de leentermijn, ongeacht de abonnementsvorm, met twee weken na 28 april. Hierdoor verschuift de inleverdatum ook. Ditzelfde geldt voor materialen afkomstig van andere bibliotheken.

Krijg ik een boete als ik mijn boeken te laat inlever?
Nee, deze boete vervalt voor boeken, dvd's en tijdschriften tot en met 2 weken ná dat bij onze bibliotheek weer alles als vanouds is.
Ook voor materialen die afkomstig zijn van andere bibliotheken zal geen boete worden gerekend.

Hoe weet ik wanneer Rozet weer open is?
Rozet volgt de ontwikkelingen aangaande corona nauwkeurig. Zodra het RIVM en VGGM melden dat het veilig is om weer open te gaan, zullen we de opening communiceren via onze website en social mediakanalen.

Ik ben op zoek naar meer informatie. Waar kan ik terecht?

De meest actuele informatie vind je op de website van het RIVM en VGGM. De gemeente Arnhem informeert onder andere op Arnhem.nl
Rozet houdt de ontwikkelingen en actualiteit nauwlettend in de gaten. Als de situatie verandert, wordt dit bericht aangepast.

foto in de header: credits Bart Maat/ANP

Heb je naar aanleiding van bovenstaande toch nog vragen? Stuur een e-mail naar communicatie@rozet.nl of bel naar 026 - 35 43 100.