Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

 1. Home

Rozet tijdens corona

Update 18 november 2020

Goed nieuws, we zijn weer open! De veiligheid van onze bezoekers en ons personeel blijft bij Rozet voorop staan. Daarom gaan we beperkt open en vragen we iedereen om zich te houden aan de geldende maatregelen. Onze openingstijden zijn aangepast en onze dienstverlening in de vestigingen is anders dan je misschien van ons gewend bent. Meer hierover lees je op deze pagina.

Wees welkom! 

Openingstijden

Klik hier voor de actuele openingstijden per locatie (Centrum, Kronenburg en Presikhaaf). 
 
Jeugdbibliobus
Bekijk hier wanneer de Jeugdbibliobus bij jou in de wijk is.  

*Let op: in tegenstelling tot de meeste bibliotheken zijn wij geen doorstroomlocatie. Bezoekers die voor onze bibliotheek komen hoeven van te voren geen tijdvak te reserveren en zijn binnen de openingstijden van harte welkom. 

Werk- en studieplekken

Wil je studeren of werken in Rozet, dan moet je een plek reserveren. Voor zowel Rozet Centrum, Kronenburg als Presikhaaf kan dit via deze pagina.

Als je even iets wil opzoeken op één van onze computers, dan kun je een tulpje halen bij de infobalie in de hal. Hiermee kun je vervolgens maximaal een uur gebruik maken van een computer. Zo kun je inloggen met je pasje (of een voucher), documenten uitprinten, of de gratis websites raadplegen. Let op: het aantal computers is beperkt. Het kan zijn dat je moet wachten.

 

Niet-medische mondkapjes 

Vooralsnog dringt het kabinet erop aan om niet-medische mondkapjes te dragen in alle publieke binnenruimtes van Nederland, zoals bijvoorbeeld de Rozetvestigingen. Voor de veiligheid van onze vrijwilligers, medewerkers en bezoekers die deels in de kwetsbare doelgroep vallen stellen wij de niet-medische mondkapjes verplicht in onze vestigingen. Aan de ingang attenderen wij onze bezoekers die 13 jaar en ouder zijn een mondkapje te dragen in de volgende ruimtes: 

 • Erfgoedcentrum (Rozet Centrum)
 • Centrale hal en loopstraten (Rozet Centrum)
 • Bibliotheekvloeren (Rozet Centrum, Kronenburg en Presikhaaf)
 • Jeugdbibliobus 
 • Werk- en studieplekken

Zo draag je een mondkapje

Onze maatregelen

 • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten Rozet.
 • Volg de aangegeven looproutes
 • Gebruik een mandje als je naar de bibliotheek gaat.
  Zijn ze op? Dan vragen we je te wachten tot er weer één beschikbaar is. 
 • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.
 • Kom alleen naar Rozet of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
 • Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt:
  neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
 • Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 • Verder houden wij zo veel als mogelijk het dringende advies aan om mondkapjes te gebruiken in de openbare ruimtes van alle Rozet-locaties.

De voorschriften vanuit het RIVM kunnen per dag wijzigen. Klik hier voor het laatste nieuws vanuit de RIVM. Daardoor kunnen óók onze maatregelen dagelijks aangepast worden. Houd deze website in de gaten, aanpassingen communiceren we hier.

Vraag en antwoord

Hieronder vind je antwoord op de belangrijkste vragen. Je kunt ook een e-mail sturen naar communicatie@rozet.nl 
(vermeld indien van toepassing ook het lenerspasnummer in de e-mail).

Kan ik boeken lenen en terugbrengen?
Ja, dat kan! We hebben diverse maatregelen genomen, die ervoor zorgen dat je veilig boeken kunt lenen en terugbrengen. 

Kan ik ook buiten openingstijd boeken inleveren?
Ja, dat kan. Als Rozet gesloten is, kun je boeken en andere materialen inleveren in de buitenbrievenbussen van alle Rozetvestigingen. 

Kan ik tijdschriften en kranten lezen in Rozet?
Kranten kun je weer inzien en tijdschriften kunnen worden geleend. Uitgebreid een krant of tijdschrift lezen in een van onze vestigingen is ook weer mogelijk. 

Kan ik studeren in Rozet?
Er is een beperkt aantal werkplekken beschikbaar in Rozet. Om hier gebruik van te maken moet je een plek reserveren. Kosten: €2,50 per tijdsblok, per werkplek.  

Kan ik nog steeds een verrassingspakket met boeken bestellen?
Ja, onze afhaalbieb blijft voorlopig gewoon bestaan. Laat jij je graag verrassen? Op afhaalbieb.nl kun je een pakket met 6 boeken uit je favoriete genre bestellen. 

Kan ik het internet gebruiken in de bibliotheek?
Ja, dat kan weer. Een aantal plekken is beschikbaar voor een korte internetbezoeken. Meld je bij de infobalie van de bibliotheek als je hiervan gebruik wilt maken.

Digitale bronnen raadplegen
Iets opzoeken in een online naslagwerk? Bladeren door gedigitaliseerde dag- en weekbladen? Klik hier voor meer informatie.

Kan ik namens mijn organisatie weer een ruimte reserveren bij Rozet voor een bijeenkomst?
Ja, dan kan weer. Bekijk ons uitgebreide zaalaanbod, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de 1,5-meter maatregel. Neem contact op met verhuur@rozet.nl voor de mogelijkheden en reserveringen. 

Ik volg een workshop of cursus. Vindt die vanaf nu weer plaats in Rozet?
Cursussen en workshops kunnen weer in Rozet plaatsvinden. Of dat voor jouw cursus ook geldt, hangt van veel verschillende dingen af. Communicatie over jouw cursus en in welke vorm die plaatsvindt, verloopt via de docent.

Is het Erfgoedcentrum ook weer geopend?
Ja, je bent weer van harte welkom in het Erfgoedcentrum. Kijk op onze contactpagina voor de exacte openingstijden.
Kijk op "onderzoek op afspraak" en "Erfgoed bij je thuis" voor mogelijk meer interessante informatie.

Kan ik op een andere manier nog ontdekken, ontmoeten of ontwikkelen?
Sinds we half maart moesten sluiten, zijn we aan de slag gegaan met onze alternatieve dienstverlening. De Afhaalbieb, de Kunsttelefoon en Rozet bij je thuis zijn hiervan mooie voorbeelden. Ook veel cursussen worden nu online aangeboden. Deze alternatieve dienstverlening blijft voorlopig gewoon bestaan. 

Ik ben op zoek naar meer informatie. Waar kan ik terecht?

De meest actuele informatie vind je op de website van het RIVM en VGGM. De gemeente Arnhem informeert onder andere op Arnhem.nl
Rozet houdt de ontwikkelingen en actualiteit nauwlettend in de gaten. Als de situatie verandert, wordt dit bericht aangepast.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande toch nog vragen? Stuur een e-mail naar communicatie@rozet.nl of bel naar 026 - 35 43 100.