Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

Rozet tijdens corona

Update 20 april 2021

Naar aanleiding van de nieuw aangekondigde maatregelen op maandag 14 december moeten wij alle locaties van Rozet sluiten tot en met dinsdag 11 mei. We volgen hiermee de richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  

De sluiting geldt voor Rozet Centrum, Rozet Kronenburg en Rozet Presikhaaf. Ook de bibliobus zal vanaf nu niet meer rijden. Alle door Rozet georganiseerde activiteiten worden dan ook geannuleerd.  

Ik heb boeken geleend waarvan de leentermijn verloopt in de periode van 9 februari tot en met 11 mei 2021. Wat kan ik doen?
Geen zorgen! Rozet verlengt de leentermijn, ongeacht de abonnementsvorm, tot 2 weken nadat Rozet weer geopend is. Hierdoor verschuift de inleverdatum ook. Wil je toch je boeken inleveren? Dat kan. Inleveren van boeken kan via de brievenbussen bij Rozet bibliotheek Centrum, Kronenburg en Presikhaaf. 


Van welke dienstverlening kan ik wél gebruikmaken?
Zit je zonder boeken? Geen nood! Bezoek Afhaalbieb.nl. Speciaal voor de Afhaalbieb stellen medewerkers van de bibliotheek verrassingspakketten samen. In elk pakket zitten 6 boeken, binnen een bepaald genre. Het is ook mogelijk om naast de 6 boeken, 3 voorkeursboeken aan te geven. Het pakket kan op een aangegeven datum opgehaald worden bij hoofdingang van Rozet Kronenburg, bij de hoofdingang van Rozet Centrum of Rozet Presikhaaf. Wil je liever online lezen? Bezoek dan de online bibliotheek voor e-books en luisterboeken. Het lenen van deze online materialen is voor jou als Rozet bibliotheek-lid helemaal gratis.  Ga voor meer informatie naar onze website

Kijk verder op de pagina rozet.nl/thuis. Daar vind je allerlei activiteiten die je vanuit huis kunt doen, voor jong en oud. We hebben de activiteiten opgedeeld in leeftijdscategorieën, maar voel je vrij om overal te kijken en er iets uit te pakken wat jij leuk vindt.

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (de tekst wordt getoond en voorgelezen) via www.yoleo.nl. Oefenen voor je schoolvakken kun je op Junior Einstein; met je bibliotheekpasnummer en wachtwoord kun je gratis inloggen.
Nog meer tips voor kinderen in alle leeftijdscategorieën staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor boeken, spreekbeurten en werkstukken. Voor de jongsten luisterboeken en voorleesfilmpjes. Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit ook een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten via 


Ik wil graag naar Rozet, kan dat? 
Nee, dat kan helaas niet. Rozet is gesloten. Dat betekent dat alle Rozetvestigingen en faciliteiten zoals bibliotheken, erfgoedcentrum, biebbus en algemene studieplekken tot en met 11 mei 2021 niet toegankelijk zijn voor publiek. Datzelfde geldt ook voor al onze activiteiten en evenementen


Waarom sluit Rozet? 
Voor Rozet staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop. Op maandag 14 december kondigde het kabinet een nieuwe lockdown aan. De sluiting van Rozet ligt in lijn met de nieuwe richtlijnen.


Ik heb een workshop/activiteit/lezing bij Rozet geboekt in de periode tot en met 11 mei 2021. Wat nu? 
Je krijgt in dit geval persoonlijk bericht over het verzetten of annuleren van de cursus.


Hoe weet ik wanneer Rozet weer open is?
Rozet volgt de ontwikkelingen aangaande corona nauwkeurig. Zodra het RIVM en VGGM melden dat het veilig is om weer open te gaan, zullen we de opening communiceren via onze website en social mediakanalen.

Ik ben op zoek naar meer informatie. Waar kan ik terecht?

De meest actuele informatie vind je op de website van het RIVM en VGGM. De gemeente Arnhem informeert onder andere op Arnhem.nl
Rozet houdt de ontwikkelingen en actualiteit nauwlettend in de gaten. Als de situatie verandert, wordt dit bericht aangepast.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande toch nog vragen? Stuur een e-mail naar communicatie@rozet.nl of bel naar 026 - 35 43 100.