Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Erfgoed
  3. Bezoek met je klas

Skeletworkshop

Een echt skelet in je klas! En wie doet daar onderzoek naar? Jij, maar ook een osteoarcheoloog. In deze workshop maken leerlingen kennis met een vakgebied dat de vakken biologie en geschiedenis combineert. 

Voor scholen uit het primair en voortgezet onderwijs zijn er allerlei educatieve programma’s op het gebied van archeologie en lokaal erfgoed. Zoals deze. Wil je een skeletworkshop in je klas of nog even overleggen? Neem contact op via erfgoededucatie@rozet.nl.

kinderen en volwassenen trekken een skelet over op papier

Onderzoek mensenbotten 

In botten zit veel informatie over hoe oud iemand is geworden, hoe lang die persoon was en soms zelfs waar iemand geboren is. Een osteoarcheoloog kan je van alles over mensenbotten vertellen en hoe dit onderzoek helpt om het verleden te begrijpen.

In deze workshop maken leerlingen kennis met een vakgebied dat de vakken biologie en geschiedenis combineert. Aan de hand van een opgraving wordt het onderzoek naar menselijk botmateriaal uitgelegd, waarbij er veel ruimte is om zelf mee te kijken en vragen te stellen.

Kosten & duur

  • Beschikbaar voor: geschikt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.
  • Duur: 90 minuten
  • Locatie: Erfgoedcentrum in Rozet, in overleg ook beschikbaar in de klas

Gelijk boeken of heb je nog vragen? Nee contact op via erfgoededucatie@rozet.nl.