Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Erfgoed
  3. Nieuws & agenda

75 jaar Slag om Arnhem

01-09-2019 -

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Dit wordt uitgebreid herdacht in Arnhem en omgeving. Ook in Rozet Erfgoedcentrum. Activiteiten rond deze herdenking vind je hieronder:

Lezing: De gewonde en gesneuvelde Duitse militairen van de Slag om Arnhem

Datum: 19 september 2019, 19.30-21.30 uur
Locatie: Auditorium, Rozet
Kosten: €5,-

Aanmelden

 

Gedurende de slag om Arnhem, van 17 tot 26 september 1944, werden door Britse en Duitse militaire eenheden in Arnhem en Oosterbeek en omgeving zware gevechten geleverd. Daarbij kwamen ongeveer 1900 geallieerde militairen om het leven. Aan Duitse zijde sneuvelden zeker zoveel militairen.

Hans Timmerman, specialist van de Gelderland Bibliotheek, zal aandacht besteden aan de Duitse militairen die toen gewond zijn geraakt of gesneuveld. Hij zal daarbij onder andere ingaan op de organisatie die nodig was om de gewonden te verzorgen, welke militaire verbandposten en ziekenhuizen er ter beschikking stonden of ad-hoc werden opgericht, waar de gesneuvelden in eerste instantie ter aarde werden besteld, wat er met deze gesneuvelden na de oorlog is gebeurd, etc. Daarnaast worden voorbeelden gegeven van wat er met individuele Duitse militairen is gebeurd.

 

Speciale activiteiten in 2019

Tijdens het herdenkingsjaar 2019 worden speciale rondleidingen, lezingen en workshops georganiseerd. Er zijn activiteiten voor verschillende doelgroepen waaronder jeugd en er worden films vertoond.

Meer weten?

Houd deze website in de gaten of volg Rozet Erfgoedcentrum op facebook voor de laatste updates over het programma van de 75-jarige herdenking in Arnhem en Rozet.

Voor meer informatie over herdenkingsactiviteiten in Arnhem en omstreken kun je ook eens kijken naar het programma van de Stichting Airborne Herdenkingen.

Delen op social media