1. Home
  2. Erfgoed
  3. Onderzoeken
  4. Het verhaal van...

David vertelt hoe hij designer werd

Nooit gedacht dat ik designer zou worden. Vroeger speelde ik wel vaak modeshows met mijn nichtjes in Curaçao. Een vriend kwam bij me met een oude naaimachine en zei 'ga maar iets maken'. Ik heb een lap stof gepakt en mijn eerste shirt gemaakt. Dat wakkerde de vlam in me echt aan. 

Vanaf 2008 heb ik modeshows gegeven. Ik verzamelde gratis plastic zakjes via Marktplaats en maakte kleding van verschillende materialen. 

En toen?

Dat was allemaal leuk en aardig. Maar ik wilde beter worden en groeien. Ik koos toen voor Arnhem modestad. Hier leerde ik verschillende technieken.

Ik had de smaak te pakken en mocht meedoen met de Fashionweek Amsterdam in 2013. Ik was de enige met een mbo-opleiding. Toen is mijn naam bekend geworden. Heel Arnhem kent mijn modeshows.

Wat inspireert jou?

Inspiratie haal ik echt uit alles. Uit een boom tot aan hoe een mier beweegt. De laatste tijd ben ik meer bezig met PopARt met kleuren. Sinds 3 jaar maak ik zelf stoffen. Daarmee breng hiermee mijn eigen identiteit naar voren.

portret David

Ik doe gewoon dat wat ik in mijn hoofd heb. Het gaat om het totale verhaal, het moet allemaal kloppen. Zoals de Curaçao designweek. Deze heb ik zelf georganiseerd.

Mijn tip

Mijn advies aan beginnende ontwerpers en kunstenaars: Gewoon doen! Bedenk wat je wilt en ga dat doen.

Rozet voor jou?

Ik wil iedereen blij maken en mensen inspireren. Rozet is een goede plek om kennis te  maken met verschillende projecten. Van vluchtelingen tot design. De diversiteit spreekt me aan.

Wat doe je over een paar jaar?

I go with the flow. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik ben nu wel iets meer met Curaçao bezig. Daar gebeurt niet veel met design. Tijdens de Curaçao designweek merkte ik dat veel mensen nieuwsgierig waren wat design is. Ze hebben kennisgemaakt en ik kon laten zien dat ze met design kunnen groeien. Volgend jaar wil ik het weer organiseren.

Wat doe je nu?

Ik heb nu pauze en woon nu in Doetinchem. In januari 2019 ga ik kijken wat ik ga doen. Misschien een eigen show. Misschien ben ik  dan bezig met Curaçao.