Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

We zijn weer geopend! Kijk op deze pagina www.rozet.nl/corona voor het laatste nieuws, onze openingstijden en belangrijke informatie over onze maatregelen.
  1. Home
  2. Erfgoed
  3. Onderzoeken
  4. Het verhaal van...

Jenny vertelt over Putten

directeur Rozet

Tot mijn 18de woonde ik op de Veluwe in Putten. Wat ik bijzonder vind is dat in Rozet meer dan 1.500 titels over Putten te vinden zijn. Artikelen uit tijdschriften, kranten en 230 boeken. 

Mijn favoriet is het gedenkboek voor de mannen die op 2 oktober 1944 uit Putten zijn weggevoerd: ‘Opdat het nageslacht het wete’ uit 1948. Omdat dit het 1ste boek is na de oorlog over dit drama. Mar ook omdat het zo zorgvuldig is opgeschreven, op bijzonder papier is gedrukt en mooi is ingebonden. Je voelt en ruikt de verschrikkelijke geschiedenis.

Iedereen die in Putten woont, ooit gewoond heeft of er interesse in heeft, nodig ik uit om naar Rozet te komen. Hier kun je zoveel over het mooie dorp Putten en haar geschiedenis vinden.

Dat geldt eigenlijk voor iedere plaats in Gelderland.