Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home
  2. Activiteiten

Goed fotograferen kun je leren!

Fotografeer jij graag en wil je (nog) betere foto's maken? Dan bieden onze fotografiecursussen uitkomst! We hebben cursussen op elk niveau: van beginner tot gevorderd. 

Voor fotografiecursussen en workshops in alle varianten ben je bij Rozet aan het goede adres. Ga je graag met een groepje op pad? Wil je alleen kennismaken met de digitale camera? Of heb je misschien al meer ervaring en verdiep je je liever in een van de vele facetten van de fotografie, zoals portretten, reportage of kunstzinnige fotografie? In Rozet vind je alle cursussen, van fotograferen met je smartphone tot een expositiegroep voor zeer gevorderden. We fotograferen niet alleen in Rozet, maar ook op locatie in en rond Arnhem. Heb jij een passie voor fotografie, dan kun je groeien in Rozet! 

Met ons cursusaanbod kun je je fotografievaardigheden steeds verder ontwikkelen. Heb je twijfels of een bepaalde cursus bij jou past, neem dan contact op met de betreffende docent of met cursusadministratie@rozet.nl  

Ben je meer geïnteresseerd in het bewerken van je foto’s met Photoshop? Klik dan hier en schrijf je in voor een cursus photoshop. We hebben er een voor beginners en een voor gevorderden. 

De niveaus

Al onze cursussen en workshops worden ingedeeld op niveau:

Ontmoet: een kennismaking. Om deze cursus/workshop te volgen, heb je geen ervaring of voorkennis nodig. 
Ontdek: een cursus/workshop voor iedereen die al wat ervaring of kennis heeft en deze wil uitbreiden.
Ontwikkel: een cursus of workshop voor gevorderden of professionals die op zoek zijn naar meer verdieping en kennis. 

Onze docenten

Daphne van de Velde

"Ik studeerde dans en architectuur aan de Academie van Bouwkunst in Arnhem. Daarna vervolgde ik mijn opleiding aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en de Fotoacademie Amsterdam. Ik studeerde bij beide opleidingen af met installaties en fotografie.

Onlangs werd mijn werk genomineerd voor de DuPho SO Award 2020, een selectie van Nederlandse fotografie 2020. Naast mijn autonome werk ben ik docent fotografie aan verschillende opleidingen."

http://www.daphnevandevelde.nl
info@daphnevandevelde.nl

Rob Schouten

"Mijn werk en ervaring als fotograaf komt voort uit een lange periode waarin ik werkzaam was in het hoger kunstonderwijs. Momenteel werk ik in opdracht aan reportages, portretten en geef ik lessen en workshops. Daarnaast heb ik ruime ervaring en expertise op het gebied van printen en kleurbeheer. Voor eigen werk gebruik ik graag een analoge middenformaat camera. Fotografie is een betrekkelijk toegankelijke beeldende en verhalende discipline. Inhoud is belangrijk maar een technische fundament is nodig om daar uiting aan te kunnen geven en in mijn lessen zal er dan ook altijd een verbinding worden gemaakt tussen beide aspecten."

https://www.robschoutenfotografie.nl
fotokba@kpnmail.nl

Gerlof de Lange

"Ik heb een grafische achtergrond en ben werkzaam als vormgever, fotograaf en website bouwer.

In de fotografie word ik sterk getrokken door compositie, kleur, mensen en menselijk gedrag.

Ik probeer tijdens mijn cursussen deelnemers anders te laten kijken en ze de tools en technieken aan te reiken om hun beelden meer zeggenschap en impact te geven. Zowel bij het maken van de foto’s als bij het nabewerken ervan."

https://vijfkant.nl

Ivar Gloudemans

Onderwijs geven over een vak waar ik gepassioneerd van ben vind ik geweldig. In mijn cursussen leer je niet alleen de technische kant van fotografie om betere foto’s te kunnen maken, maar leer je vooral op een andere manier naar je onderwerpen te kijken. De een fotografeert het liefst in de natuur, de ander raakt enthousiast van portretten van mensen en straatfotografie in de stad. Dat maakt je als persoon eigen. De kracht van een goede foto zit ‘m in de combinatie van eigenheid, compositie en het goede moment. Wanneer je deelneemt aan mijn cursussen, krijg je les over een creatief en veelzijdig medium in een leerzame en gezellige sfeer.

Op Rozet geef ik fotografie cursussen voor verschillende niveaus, van beginnend tot gevorderd. Daarnaast ben ik werkzaam als fotograaf en werk ik als docent mediavormgeving, beeldende vorming en CKV.

http://www.ivargloudemans.nl/
ivar.gloudemans@gmail.com