Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.

  1. Home

De geschiedenis van Arnhem en omgeving

Gelderland met haar mooie natuur, rijk historisch erfgoed en bruisend Arnhem als hoofdstad. Ontdek de Gelderse en Arnhemse verhalen bij Rozet. Verhalen uit het verleden en heden die verbinden!

 

 

 

Zoek je een dagje uit? Samen met je gezin, vrienden of misschien wel met je klas? Of doe je een onderzoek? Plan je dag bij Rozet. Een leuke en leerzame dag gegarandeerd! Toegang is gratis.

Bezoek het erfgoedcentrum

Duik in de Arnhemse en Gelderse geschiedenis!

Bezoek het Stadspanorama

Geniet van het uitzicht, de historie en/of een kopje koffie!

Plan je bezoek met je gezin

Doe het beek- en beerputtenspel of bezoek de schatkamer!

Het verhaal achter...

Hoe je dingen vandaag ziet en voelt, doet je denken aan vroeger. Dat is wat verhalen van vroeger met de mensen doet. Het verbind ons met het heden. Hier lees je verhalen van de mensen van Rozet. Wat is jouw verhaal? Mail naar Idris! idris.ahmed@rozet.nl 

Het verhaal van Jenny

Jenny vertelt over Putten... Tot mijn 18de woonde ik op de Veluwe in Putten. Wat ik bijzonder vind is dat in Rozet meer dan 1.500 titels over Putten te vinden zijn. Artikelen uit tijdschriften, kranten en 230 boeken.

Het verhaal van Pieter

Pieter vertelt over Japanse leermethode ... Japan is al heel lang een fascinatie voor mij. Prachtige kunst, vaak perfect afgemaakt, maar soms ook heel ruw. De traditionele muziek van Japan kan voor ons westerlingen heel meditatief werken, maar soms ook zo vreemd zijn dat het irriteert.

Het verhaal van Ferry

Ferry vertelt over Narrenkap... Genieten van onze omvangrijke collectie oude drukken kan wat mij betreft op verschillende manieren. Wat is mooier dan een prachtige boekband vol gebruikssporen?

Het verhaal van Tessa

Tessa vertelt over... Een van mijn favoriete voorwerpen zijn de gebreide kniekousen. Ik brei zelf veel. Ook sokken. Dat leerde ik op de lagere school. De jongens leerden zagen en timmeren, de meisjes: sokken breien. Andere tijden!

Spannende geschiedenis van Gelderland

Op meer dan 200 plekken komt de historie van Gelderland tot leven!

Gelderland kent een rijke geschiedenis. Een historie die duizenden jaren teruggaat in de tijd en zijn sporen in het landschap heeft achtergelaten.

De website spannendegeschiedenis.nl neemt je mee op een reis door die Gelderse geschiedenis. Aan de hand van tijdlijnen maak je kennis met grafheuvels, marcherende soldaten, moordkruizen en imposante kastelen.